Skinstad: – Alt skal legges frem

LOVER: Langrennssjef Åge Skinstad lover at norske langrennsløperes blodverdier vil bli offentliggjort. (Foto: NTB scanpix)
LOVER: Langrennssjef Åge Skinstad lover at norske langrennsløperes blodverdier vil bli offentliggjort. (Foto: NTB scanpix)

Langrennssjef Åge Skinstad lover at Norge skal legge fram alt om blodverdiene, men det vil ta tid å finne tallene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld kom beskjeden om at Skiforbundene i Norge og Sverige skal samle inn resultater fra blodprøver fra sine langrennsløpere på 1990-tallet.

Det norske skiforbundet har gitt tidligere landslagslege Ola Rønsen i oppgave å samle inn blodtestresultater fra denne perioden. Hensikten blir å kartlegge hva slags blodverdier løperne hadde.

Bakgrunnen er at norske og svenske langrennsløpere, med Bjørn Dæhlie i spissen, ble mistenkeliggjort i den svenske dokumentaren sendt på STV onsdag i forrige uke.

Bakgrunn: Nå skal heltene fra 90-tallet granskes

Komplekst arbeid

Til VG sier Skinstad at det er en møysommelig prosess å utarbeide en liste basert på historiske data.

– Dette er ganske komplekst. Noen av de som målte, har gått bort, og det er sikkert det er alt som er arkivert heller. Grunnen til at hemoglobinprøven ble innført, var at de ikke klarte å ta de som bloddopet seg, sier han til avisa før han legger til.

– Men vi skal selvfølgelig legge fram alt vi har av tall - når vi får sett på dette, bearbeidet tallene og lagt fram på en riktig måte.

Les også: Dæhlie forbannet på svensk dopingutspill

– Vi er i gang

Skipresident Erik Røste bekrefter overfor NRK at de er i full gang med arbeidet.

– Vi regner med at vi har klart å fange inn det som er nødvendig i løpet av neste uke. Så håper vi å ha materialet klart før Holmenkollen (15. -17.mars red.anm), sier han.

Røste vil imidlertid ikke uttale seg om omfanget av dokumentasjonen, eller hva som kan bli aktuelt å legge frem.

Det svenske skiforbundet har satt i gang det samme arbeidet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden