Mann pågrepet og siktet for overfallsvoldtekt i Bodø

Politiet i Bodø pågrep mandag formiddag en mann i 20-årene. Han er siktet for overfallsvoldtekten av en ung kvinne på en gang- og sykkelsti i Bodø søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet er det tips fra publikum etter at politiet gikk ut med en beskrivelse av gjerningsmannen søndag ettermiddag, som er bakgrunnen for pågripelsen av den østeuropeiske mannen. Han sitter nå i varetekt og vil bli avhørt i løpet av dagen. Det er foreløpig ikke oppnevnt noen forsvarer.

– Selv om politiet nå har pågrepet en person, fortsetter vi en bred etterforskning også for å avdekke om siktede kan sjekkes ut av saken. Siden at vi er tidlig i etterforskningen, ønsker vi ikke å gi nærmere opplysninger om siktede eller hans oppholdsstatus i Norge. Det vil vi komme tilbake til senere, opplyser politiadvokat Margrete Torseter i Salten politidistrikt i en pressemelding.

Det var søndag morgen at en ung kvinne ble overfalt og voldtatt på en gang- og sykkelsti i Hunstad i Bodø. Politiet fikk beskjed klokken 5.30.

Dette er den tredje anmeldte overfallsvoldtekten i Salten politidistrikt på under en måned. En mann er allerede pågrepet og siktet for en av disse voldtektene, som fant sted 17. februar.

Politiet ser foreløpig ingen grunn til å anta at voldtekten søndag har sammenheng med en voldtekt ved domkirken i Bodø 22. februar.

Les også: Politiet har fått tips etter voldtekt i Bodø

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden