Blogger må slette innlegg om Tone Damli Aaberge

Tone Damli Aaberge, her under den svenske Melodifestivalen, nådde fram med kravet om at en blogger må slette innlegg om henne. Foto: Jessica Gow / NTB scanpix
Tone Damli Aaberge, her under den svenske Melodifestivalen, nådde fram med kravet om at en blogger må slette innlegg om henne. Foto: Jessica Gow / NTB scanpix

Bloggeren Christian Burmeister må slette blogginnleggene om Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge, slår Oslo byfogdembete fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgjørelsen kom i form av en midlertidig forføyning mandag, etter at Aaberge la fram en begjæring om dette.

I et blogginnlegg kom Burmeister med påstander om forhold i forkant av bruddet mellom kjendisparet. Innlegget ble fjernet, men bloggeren la det ut på nytt med enkelte navn sensurert.

Retten slår fast at Burmeister må ta bort innlegget fra sin blogg, i tillegg å fjerne alle lenker til innholdet han har publisert på andre nettsteder.

– Vi håper dette nå betyr at alle forstår at denne type opptreden er uakseptabel og er godt fornøyd med rettens kjennelse, sier advokaten til Tone Damli Aaberge, John Christian Elden, til TV 2.

Bloggerens rådgiver, Jarle Aabø, understreker at Burmeister vil etterkomme dommerens vilje og fjerne innlegget.

– Burmeister er meget fornøyd med at dommer Helge Rivedal barberte Elden og hans to advokaters økonomiske krav med 37.725 kroner. Det er stor forskjell på 51.870 og 14.150 kroner, sier Jarle Aabø i en kommentar til NTB.

Christian Burmeister må i tillegg betale sakskostnader på drøyt 14.000 kroner.