Far omkom mens han beskyttet datteren mot kulda

Mikio Okada omkom mens han beskyttet datteren sin mot uværet på Hokkaidoøyene i Japan i helgen. Foto: Scanpix/Reuters.
Mikio Okada omkom mens han beskyttet datteren sin mot uværet på Hokkaidoøyene i Japan i helgen. Foto: Scanpix/Reuters.

En mann frøs ihjel mens han beskyttet sin ni år gamle datter mot den kraftige snøstormen som rammet de nordlige delene av Japan i helgen. Se video nederst i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Mikio Okada døde mens han forsøkte å beskytte sitt eneste barn, Natsune, mot vindstyrker opp mot 109 kilometer i timen, mens temperaturen falt til minus 6 grader Celsius, melder AFP.

Ulykken skjedde to år etter at jentas mor døde.

Okada var en av minst ni mennesker som mistet livet i en rekke hendelser knyttet til snøstormene som rammet øya Hokkaido, sier politiet mandag.

Det siste bekreftede offeret var Kuniko Jingi (76), som ble funnet på gaten sent lørdag.

Som mange andre lot hun til å ha omkommet etter å ha forlatt den strandede bilen sin, sier en lokal politimann.

Liket av Okada ble funnet av redningsarbeidere som så etter paret etter at slektninger slo alarm. Natsune hadde på seg farens jakke og var tullet inn i armene hans, melder aviser og andre medier.

Gråt

De to ga sist lyd fra seg i 16-tiden lørdag, etter at fiskeren Okada hentet datteren fra skolen der de passet på henne mens han var på jobb.

Okada ringte slektninger for å si fra om at bilen hans var strandet i snøkavet, som var flere meter dypt enkelte steder. Han fortalte at han og Natsune ville gå den siste kilometeren hjem, melder Yomiuri Shimbun. De to ble funnet bare 300 meter fra bilen klokka 19 søndag.

Okada var bøyd over datteren, holdt henne i armene og lot til å bruke kroppen sin og veggen til et varehus for å gi jenta ly, melder Yomiuri. Han hadde tatt av seg jakken og gitt den til barnet, melder en krigkaster. Redningsarbeidere sier hun gråt i armene hans, skriver avisen.

Den unge jenta ble brakt til sykehus der hun ble funnet ikke å ha noen alvorlige skader. Faren ble erklært død av leger ved samme institusjon, nær hjemmet deres ved Yubetsu på Hokkaido. Yomiuri melder at Natsunes mor døde av sykdom to år tidligere.

Jentenes dag

Avisen siterer naboer som sier Okada var en omsorgsfull far som ofte utsatte starten av arbeidsdagen for å kunne spise frokost sammen med datteren.

Dødsfallet skjedde mens familier over hele Japan feiret Jentenes dag, en festival der de samles i hjemmet og dekorerer huset med dukker.

– Han hadde kjøpt en kake til sin eneste datter og så frem til å feire Dukkefestivalen sammen med henne, sier en nabo til Yomiuri.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden