Mitt Romney lei for ikke å være president

I sitt første intervju siden han tapte presidentvalget i fjor høst, sier Mitt Romney at det gjør vondt å tenke på at han bare er tilskuer og ikke president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det gjør vondt ikke å være der, ikke å være i Det hvite hus for å gjøre det som trengs, sa Romney til TV-kanalen Fox søndag.

I intervjuet kom han med ny voldsom kritikk av president Barack Obama for ikke å lede og for å drive med politikk i stedet for å søke løsninger på budsjettkrisen.

– Det verste med å tape er å sitte i denne kritiske situasjonen og se på, å se at denne gylne anledningen glir unna på grunn av politikk, sa han.

Han kritiserte Obama for fortsatt å opptre som om han ennå drev valgkamp ved å fly landet rundt for å fremme sine argumenter om hvordan budsjettunderskuddet skal reduseres og kritisere republikanerne, framfor å søke tverrpolitisk kompromiss.

Tilbake i aksjon

Intervjuet er det første skritt i en prosess for å komme tilbake på scenen etter nederlaget. Han har siden november holdt en lav profil sammen med sin kone i deres hjem i det sørlige California.

Men om to uker planlegger Romney å holde sin første offentlige tale siden valget på en konferanse for konservative aktivister i Washington.

I intervjuet, som ble tatt opp i forrige uke og sendt søndag, unngikk Romney å svare på spørsmål om den harde kritikken han har fått fra andre republikanere for en mislykket valgkamp full av feiltrinn.

Men han innrømmet at det hadde vært en feil å ignorere velgerne i de raskt voksende minoritetsgruppene i USA, særlig latinos og svarte, som i overveldende grad stemte på Obama.

Trodde på seier

Men han sa at han helt til tidlig på valgnatten var overbevist om at han var på vei mot seier i presidentvalget.

Det var først da han så hvor jevne valgdagsmålingene var i Florida, at han fikk bange anelser, og det var da dårlige resultater begynte å komme fra Ohio, at han innså at det hele var over.

Han sa han ikke har noen planer om å stille til valg igjen, men at han likevel ønsker å være aktiv på den offentlige arena.

Hans kone Ann, som også var med på deler av intervjuet, sa hun gråt da mannen tapte, men at de nå har kommet videre i livet, med sine fem sønner og 20 barnebarn.

Hun sa hun fortsatt er sint på mediene for å ha gitt det hun kalte et feilaktig bilde at hennes mann. Ved å tegne et bilde av ham som rik og ute av kontakt hindret mediene velgerne i «å bli kjent med Mitt slik han virkelig er».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden