Sykehus refses for å ha glemt pasient som døde

Både Stavanger universitetssjukehus og kommunen får hard kritikk av Fylkesmannen i Rogaland etter at en alvorlig psykisk syk kvinne døde etter at hun ikke hadde fått den oppfølgingen hun skulle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er om lag 40 år, ble sendt hjem fra sykehus med store mengder sterke medisiner. Hun skulle følges opp daglig av hjemmetjenesten i Stavanger kommune, men ingen kom, og seks uker senere ble hun funnet død av medisinforgiftning, skriver Stavanger Aftenblad.

– Når det har sviktet i så mange ledd som det har gjort her, ser vi at helsetjenestene har en vei å gå for å tilrettelegge trygge og gode nok tjenester, sier fylkeslege Pål Iden til avisa.

Både Stavanger universitetssjukehus (SUS) og Stavanger kommune får flengende kritikk på en rekke områder av Fylkesmannen i Rogaland for uforsvarlig behandling av kvinnen.

– Vi kan ikke si om det var en ulykke eller et selvmord. Medisineringen var risikofylt – uten tilstrekkelig overvåking eller at hun fikk hjelp til medisineringen, sier Iden.

Både sykehuset og Stavanger kommune beklager sterkt kvinnens dødsfall. Sykehuset ønsker ikke å kommentere selve medisineringen av kvinnen, men konstituert divisjonsdirektør Jan Erik Nilsen ved psykiatrisk divisjon sier de vil gjennomgå Fylkesmannens brev og gi en tilbakemelding om tiltak som skal iverksettes slik at noe slikt ikke skal skje igjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden