Tre til sykehus etter snøscooterulykker i nord

To kvinner og en mann er fløyet til sykehus etter tre ulykker med snøscooter i Finnmark, på Svalbard og i Sverige, nær grensa til Nordland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Svalbard var det en kvinne som fikk scooteren over seg da den veltet. Hun ble brakt til sykehuset i Longyearbyen. Ifølge Sysselmannen hadde hun smerter i hoftene, men var ikke livstruende skadd.

I Finnmark skjedde det samme, snøscooteren veltet og havnet oppå mannen som kjørte, opplyser redningsleder Lars Nedrevåg ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB. I Sverige ble en kvinne kastet av snøscooteren i fart, og hun pådro seg bruddskader, ifølge Nedrevåg.

– Kvinnen i Sverige ble fløyet til sykehuset i Bodø, mens mannen i Finnmark ble fløyet til sykehuset i Hammerfest, sier redningslederen. Nedrevåg sier det er spesielt med så mange snøscooterulykker på én dag, men at man nå er midt i høysesongen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden