Britisk kardinal innrømmer «upassende oppførsel»

Kardinal Keith O'Brien innrømmer å ha oppført seg upassende. O'Brien har trukket seg som kardinal. Foto: David Moir (Reuters)
Kardinal Keith O'Brien innrømmer å ha oppført seg upassende. O'Brien har trukket seg som kardinal. Foto: David Moir (Reuters)

Den britiske ekskardinalen Keith O'Brien innrømmer upassende seksuell atferd. Atferden førte til at han måtte trekke seg tidligere denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kardinal Keith O'Brien, en av Storbritannias fremste katolske ledere, trakk seg mandag etter at det var kommet en rekke anklager mot ham.

Flere britiske prester rapporterte ham inn til Vatikanet for å ha gjort «upassende» tilnærmelser mens de var under utdanning, ifølge den britiske avisen The Observer. Det skal være snakk om episoder som strekker seg 30 år tilbake i tid. Søndag kom O'Brien med en innrømmelse og en beklagelse.

Les også: Her er pedo-skandalene

– Jeg ønsker å bruke denne anledningen til å innrømme at jeg til tider ikke har opprettholdt den seksuelle atferd som ventes av meg som prest, erkebiskop og kardinal, sier O'Brien.

– Jeg beklager og ber om å bli tilgitt av dem jeg har støtt, sier han videre.

O'Brien var blant annet ventet å delta når kardinaler fra hele verden skal bestemme hvem som skal bli den katolske kirkens neste pave. Etter at han trakk seg forrige mandag, gjorde han det også klart at han ikke kommer til å delta på konklavet som velger pave Benedikts etterfølger.

Les også: Paven rystet etter møte med sexofre

Han sa søndag at han nå pensjonerer seg for godt.

– Jeg skal tilbringe resten av livet mitt som pensjonist. Jeg skal ikke spille noen rolle i offentligheten fremover, sier O'Brien.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden