Endelig vant Svindal på Kvitfjell

Etter sju pallplasseringer tidligere kunne Aksel Lund Svindal søndag juble for sin aller første verdenscupseier på Kvitfjell. Her er han på pallen sammen med Georg Streitberger og Werner Heel.(Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix)
Etter sju pallplasseringer tidligere kunne Aksel Lund Svindal søndag juble for sin aller første verdenscupseier på Kvitfjell. Her er han på pallen sammen med Georg Streitberger og Werner Heel.(Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix)

Aksel Lund Svindal kunne klatre opp på seierspallen for åttende gang på Kvitfjell søndag, og denne gangen tok han endelig skrittet helt til topps.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fra startnummer 22 raste han inn til suveren bestetid i verdenscuprennet i super-G. Ikke bare vant han rennet, men han avgjorde også super-G-cupen. I tillegg tangerte han Kjetil André Aamodt som den mestvinnende norske alpinisten i verdenscupen. Nå står de med 21 seirer hver i verdenscupen.

– Det var et bra løp jeg presterte i dag. Jeg ga gass hele veien og kjørte som jeg har kjørt i super-G-rennene hele denne sesongen. Jeg gjorde en liten feil på toppen og en ørliten feil i bunnen, men det tapte jeg ikke mye på. Jeg kunne ikke gjort det så mye bedre enn det jeg presterte nå, så jeg ville takket nei til å kjøre dette rennet om igjen, sa Svindal til NTB etter at seieren var sikret.

Han hadde sju pallplasseringer fra Kvitfjell-renn før søndagens seier, men de sju første gangene ble det bare tre annen- og fire tredjeplasser.

Press på Hirscher

Aksel Lund Svindal er nå bare 29 poeng bak ledende Marcel Hirscher i kampen om sammenlagtseier i verdenscupen. Han sikret seg nesten full pott med 180 av 200 mulige poeng i de to Kvitfjell-rennene.

– Jeg har absolutt satt et lite press på Hirscher nå, men det er liten tvil om at han er den tøffeste og hardeste konkurrenten jeg noensinne har slåss mot i verdenscupen. Han har fortsatt ikke kjørt ut i år, og dersom jeg skal klare å vinne verdenscupen, kan det godt hende jeg må slå ham i et av de to storslalåmrennene som gjenstår, mente Svindal.

Det er storslalåm både i Kranjska Gora kommende helg og i verdenscupfinalen i Lenzerheide.

– Men uansett hvordan det går, så har jeg hatt en bra sesong. Jeg må være kjempefornøyd selv om jeg ikke vinner den totale verdenscupen. Jeg kan ikke få gjort noe med at Hirscher har kjørt helt fantastisk i slalåm og storslalåm i vinter, sa Svindal.

– Min beste sesong

– Jeg tenker ikke så mye på at jeg har tangert Kjetil André Aamodt som den mestvinnende norske alpinisten i verdenscupen, men jeg innser jo at jeg har hatt min beste sesong i fartsøvelser. Det betyr at jeg fortsatt kan ha en del gode år foran meg, slo Svindal fast etter seieren på Kvitfjell søndag.

For ett år siden var det Kjetil Jansrud som tok super-G-seieren på Kvitfjell. Han var på plass i år også, som heiagjeng for Svindal, og han gledet seg over lagkameratens flotte seier.

Svindal var 52 hundredeler foran østerrikeren Georg Streitberger. Italias Werner Heel på tredjeplass var ytterligere fem hundredeler bak.

Før de to siste fartsrennene i verdenscupen i år har Svindal vært på seierspallen i 11 av 15 renn. Han har allerede vunnet super-G-cupen, og sjansen til å vinne utforcupen er også svært god. I kampen om den totale verdenscupen blir det tøffere.

– Jeg har hatt en veldig bra sesong, men fortsatt gjenstår et par renn, så det spørs jo hvor god sesongen blir, da. Selvsagt er det stort å vinne den totale verdenscupen, men om sesongen min skal være vellykket står og faller ikke med det, sa Aksel Lund Svindal etter sin aller første Kvitfjell-seier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden