Bjørgens stolte gulltårer

Marit Bjørgen var tydelig beveget etter gullet på VM-tremila lørdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Marit Bjørgen var tydelig beveget etter gullet på VM-tremila lørdag. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Marit Bjørgen (32) er ustoppelig. Lørdag kom tårene i fullt monn etter gullet på tremila i VM. Akkurat som de gjorde på tremila i VM i Oberstdorf for åtte år siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den gangen kom gullet overraskende.

Lørdag var det ikke så uventet.

Likevel ble det tårer og snørr sammen med lagvenninnene etter målgang.

Gullet var hennes fjerde i mesterskapet. Medaljesamlingen hennes ble akkurat som i Oslo-VM for to år siden.

– Det var dette gullet jeg ønsket meg aller mest. Det har vært et mål siden jeg startet opp med trening i vår. Jeg mislyktes på denne distansen både i OL i Vancouver og i Oslo for to år siden. Nå klarte jeg det. Det gjør meg stolt. Jeg er utrolig fornøyd. Taktikken fungerte perfekt, sa Bjørgen, som takket gutta i smørebua for en fantastisk jobb.

Les også: Suverene Bjørgen tok gull igjen

Bjørgen var ikke bare den sterkeste løperen på den klassiske tremila. Hun hadde også de beste skiene. Det ga henne selvtilliten foran avslutningen.

Skryt

Justyna Kowalczyk prøvde seg, men var i realiteten sjanseløs. Bjørgen vant som hun ville.

Sølv- og bronsevinneren var full av lovord om Bjørgen. Hun tok sitt gull nummer 11 i VM-sammenheng, det fjerde gullet i mesterskapet og den 25. mesterskapsmedaljen totalt. Marit Bjørgen har tatt medalje i de 15 siste mesterskapsøvelsene hun har stilt opp i. Hun er tidenes beste langrennsløper på kvinnesiden.

– Marit er nummer 1, sa sølvvinner Justyna Kowalczyk.

Les også: Frankrike knep gullet i kombinert lagsprint

– Hun er dronningen, fastslo Therese Johaug.

– Det er imponerende at hun har tatt så mange gull. Hun er en skikkelig allroundløper, sa Sveriges Charlotte Kalla.

– Jeg er stolt over henne. Det er bare så utrolig, utrolig bra. Det er ingen verdensidrett vi driver, men likevel er hun bare fantastisk, sa Kristin Størmer Steira, som var en av dem som felte tårer på Bjørgens skuldre etter målgang.

Lureløp

Bjørgen fikk løpet akkurat inn på det sporet hun ville. Det ble et lureløp. Da hun økte farten i den siste bakken ble Johaug hektet av. Kun Kowalczyk fulgte.

På oppløpet var hun eneren.

Bjørgen tok gull på fire av de fem øvelsene hun stilte opp i under mesterskapet i Val di Fiemme. Bare på 10-kilometeren måtte hun ta til takke med sølv. Den dagen var Johaug den beste.

– Det er en stor, stor prestasjon det hun gjør i dag. Hun har vært veldig fokusert etter stafetten, og det er vanskelig å gjøre det noe særlig bedre enn hun gjorde det i dag. Endelig tok hun et gull på tremila igjen. Måten hun gjør det på er imponerende, mente landslagstrener Egil Kristiansen. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden