Berger vant Kollen-sprinten

Tora Berger vant for annen dag på rad i Holmenkollen lørdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Skiskytteren Tora Berger forsvarte ledelsen og gikk inn til karrierens 26. verdenscupseier på jaktstarten i Holmenkollen lørdag.

Etter å ha gått inn til seier på fredagens sprint hadde Tora Berger best mulig utgangspunkt før lørdagens jaktstart, med 12 sekunders margin ned til Darja Domratsjeva på andreplass.

Likevel ble det et svært spennende løp. For etter en feilfri første skyting fikk Berger én bom på andre skyting og to på neste. Franske Marie Dorin Habert ga Berger kamp helt til siste skyting, men den franske jenta hadde ikke tempoet i løypa til å matche «Lesja-ekspressen».

– Det var veldig mye vind i perioder. På siste skyting var jeg urolig og i tillegg litt ivrig. Jeg viser at jeg er på et nivå hvor jeg kan gå normalt og fortsatt være med i toppen, sa Berger til NRK etter løpet.

Hun økte avstanden på den siste runden, og Habert kom i mål 31,2 sekunder bak Berger. Anastasia Kuzmina fra Slovakia tok 3.-plassen.

Tiril Eckhoff endte på 6.-plass, 2.39,1 bak Berger, med totalt fire bomskudd, mens Fanny Welle-Strand Horn avsluttet løpet med åtte strafferunder på 25.-plass.