Jensen vil sende Linstad til holocaust-senteret i Israel

Siv Jensen på talerstolen under Oslo Symposium i Oslo Kongressenter, fredag.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
Siv Jensen på talerstolen under Oslo Symposium i Oslo Kongressenter, fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.

Frp-leder Siv Jensen mener det hadde vært bedre bruk av pengene å sende den norske muslimen Trond Linstad til holocaust-senteret i Israel enn å gi ham Kongens fortjenstmedalje for hans innsats for muslimer i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er først når man har vært der, at man forstår hva staten Israel handler om, sa Jensen.

På konferansen Oslo Symposium, et todagers arrangement i regi av konservative kristne organisasjoner, uttrykte Frp-lederen fredag stor uro over målinger som viser fordommer mot jøder blant nordmenn.

– Nylig klaget lederen for en av de største moskeene i Oslo over det han kalte jødemakten i norske medier. Vi må slå tilbake slikt vås. Det er farlig å la det stå uimotsagt. Det samme gjelder konspirasjonsteorier om at jødene jakter på verdensherredømme, sa Jensen, og høstet stor applaus.

Les også: Norsk muslim mistet Kongens medalje - får jødisk heder

Hun viste til at ulike norske regjeringer i årenes løp har brukt milliarder av kroner på støtte til palestinerne, og spurte hva Norge har fått igjen for det.

– Ingenting! Over 130 prosjekter i konfliktområdene er blitt finansiert av Norge. Har det hjulpet? Svaret er nei, hamret Jensen.

Frp-leder Siv Jensen vil sende den norske muslimen Trond Linstad til holocaust-senteret i Israel. Foto: NTB scanpix.Frp-leder Siv Jensen vil sende den norske muslimen Trond Linstad til holocaust-senteret i Israel. Foto: NTB scanpix.

Hun la til at det ikke blir noen løsning før palestinerne rydder i eget bo.

Les også: Kongen beklager Linstad-rotet

– Hamas er ingen partner før organisasjonen tar avstand fra voldsbruk og anerkjenner Israels eksistens. Det delte palestinske lederskapet i Gaza og på Vestbredden gjør situasjonen enda verre. Og dessverre har Norge støttet at fraksjonen til president Abbas har fått observatørstatus i FN. Det er beklagelig, sa Jensen.

Hun minnet ellers deltakerne på konferansen om at valget til høsten står mellom dem som søker makt til å velge for andre, mens de borgerlige vil ha makt for at folk skal få velge selv.

Les også: Linstad får ikke medalje

– Dette er en fundamental retningsforskjell. Staten er et redskap for befolkningen, ikke omvendt. Folk i Norge skal ta sine egne valg, uten overstyring fra noen som tror de vet bedre, sa Frp-lederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden