Enda en del av Berlinmuren revet

Politiet holdt vakt mens arbeidere fjernet enda en del av Berlin-muren i den tyske hovedstaden fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Politiet holdt vakt mens arbeidere fjernet enda en del av Berlin-muren i den tyske hovedstaden fredag. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Et nytt, stort hull er oppstått i det verdensberømte Berlinmur-galleriet i Tysklands hovedstad. En ny del er revet for å skaffe plass til en blokk med luksusboliger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rivingen fredag morgen skjedde til tross for protester fra mange som forsøker å bevare den kjente og stadig mindre delen av Berlin-muren som ble bygget for å hindre folk i å flykte fra det kommunistiske diktaturet i Øst-Tyskland.

– Her blir en del av fellestysk og verdensomspennende kulturarv revet, sa Robert Muschinski fra en gruppe som var motstandere av rivingen.

– Det er ytterst pinlig. Jeg skammer meg over å være berliner, tilføyde han.

Les også: Berlin mintes byggingen av muren

Det såkalte East Side Gallery nær Oberbaum-brua oppsto etter Berlinmurens fall. Rundt 120 kunstnere har malt betongmuren i en lengde på 1,3 kilometer.

Berlinmurens fall 9. november 1989 var en avgjørende hendelse i de kommunistiske diktaturenes fall i Øst-Europa og senere Sovjetunionen.

Knapt ett år senere ble Tyskland samlet som en stat.

Les også: Verden bygger stadig flere murer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden