Politidirektoratet kritiseres i ny rapport

– Det er ingen tvil om at vi nå må rydde i skapene, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård. Foto: NTB scanpix.
– Det er ingen tvil om at vi nå må rydde i skapene, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård. Foto: NTB scanpix.

Både Politidirektoratet og Justis- og beredskapsdepartementet får hard kritikk i en evalueringsrapport som offentliggjøres fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rapporten som er utarbeidet av Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) fastslås det at Politidirektoratet ikke har maktet å oppfylle målene som ble satt ved opprettelsen i 2001, skriver VG.

Selv om det spesielt er Politidirektoratet som rammes av kritikken, konstateres det at Justis- og beredskapsdepartementet har skylden for at Politidirektoratet ikke har hatt reell mulighet til å lykkes.

– Det er ingen tvil om at vi nå må rydde i skapene, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til avisa.

Rapporten offentliggjøres fredag klokka 11. Her pekes det på flere områder der Politidirektoratet har mislyktes.

Det har vært manglende styring, struktur og kontroll over IKT-investeringene. Ledelsen av norsk politi kritiseres, enkeltsaker har fått for stort fokus og direktoratets strategiske rolle som premissleverandør for norsk politi har hatt for lite oppmerksomhet.

– Vi må bare erkjenne at vi får mye kjeft i rapportene som nå legges fram, men vi har selv tatt initiativet til dem og ønsker absolutt alle fakta på bordet. Her er det mer enn nok å gripe fatt i. Det som nå er fremkommet er en ypperlig anledning til å iverksette etterlengtede tiltak, sier Humlegård som mener det sto verre til enn han hadde trodd.

Departementet og statsråden får kritikk for i for stor grad å ha overstyrt direktoratet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden