Fortsatt flomproblemer i Nord-Norge

Fortsatt flomproblemer i Nord-Norge
Fortsatt flomproblemer i Nord-Norge
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 50 er innesperret i Borkamo etter at skred har sperret Tosenveien i Brønnøysund. Store mengder nedbør og kraftig issmelting skaper fortsatt problemer i Nord-Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors Brønnøysund var onsdag kveld på vei inn med båt til beboerne i Borkamo. I lasten hadde de med mat og medisiner. Ifølge Statens vegvesen blir ikke veien åpnet igjen trolig før fredag, melder Brønnøysund Avis.

Store nedbørsmengder og smelting av is og snø har gitt flom flere steder på Helgelandskysten. Dårlig vær var også årsak til at morgenfly fra Sandnessjøen til Bodø og Trondheim ble kansellert onsdag morgen.

Også Nord-Trøndelag

Også i Nord-Trøndelag skapte stor snøsmelting problemer på veiene.

– Det er mye nedbør, og både langs E6 og fylkesvei 17 er det fare for vannplaning på enkelte strekninger, opplyser veimeldingssentralen.

Les også: Varsler full storm og kraftig nedbør i nord

Ifølge varsom.no var det betydelig skredfare i hele Nord-Norge onsdag. Torsdag er det betydelig skredfare de fleste steder nordpå, bortsatt fra Senja og Harstad. Torsdag er det også betydelig skredfare i Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre og Nordfjord.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordlandsbanen ble tirsdag stengt mellom Trofors og Mosjøen på grunn av store nedbørsmengder og snøsmelting, melder Jernbaneverket. Strekningen var onsdag fortsatt stengt, og før banen kan åpnes igjen må vannet dreneres ut og løsmassefyllingen undersøkes nærmere.

Les også: Uvær lammer Finnmark

Store vannmengder

Passasjerene blir fraktet med buss på den stengte strekningen som er på i overkant av fire mil.

Fra flere steder i Nord-Norge meldes det om store vannmengder.

– Jeg har aldri opplevd maken. Det er helt forferdelig, dette går ikke an, sier Leif Majavara som bor i Kroken i Tromsø til Nordlys.

Sjekk været der du er

Der lå hele veien under vann, og veien var omringet av snøskavler på nesten en halvmeter.

NVE melder om stor vannføring i hele det nordlige Norge onsdag. Prognosen for torsdag er at den store vannføringen skal holde seg i landsdelen også torsdag.


Vis større kart