Svømmer drept av hai

En mann fra New Zealand ble drept i et sjeldent haiangrep ved en populær turiststrand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble tvunget til å skyte rovdyret fra en båt for å få tak i offerets lik, ifølge lokale myndigheter.


Angrepet skjedde ved Muriwaistranden, 40 kilometer vest for Auckland omkring 13.30 lokal tid onsdag, sier politiet. Det er første gang det er bekreftet at en hai har drept et menneske i New Zealand på mer enn 35 år, melder AFP.

Offeret skal være en 47 år gammel lokal mann. Ifølge vitner svømte mannen omkring 100 meter fra kysten da han ble angrepet.

Vitnene beskriver en stor mengde blod i vannet, og sier svømmere, inkludert en stor gruppe studenter som var på ekskursjon, hastet mot stranden mens det ble skreket opp om «hai».

Politiet forsøkte å redde mannen som ble tatt av haien ved å skyte på den. Foto: AP Photo / NTB ScanpixPolitiet forsøkte å redde mannen som ble tatt av haien ved å skyte på den. Foto: AP Photo / NTB Scanpix

Les også: Hai søker til norske farvann

Frivillig ved Muriwai redningstjeneste, Tim Jago, sier det var en «veldig stor hai», omkring fire meter lang. Det er antatt å dreie seg om en hvithai, arten man så i Steven Spielbergs film «Jaws».

Haien skal fremdeles ha bitt på offerets kropp da politiet ankom. De dro ut med frivillige i en oppblåsbar gummibåt og skjøt mot dyret for å distrahere det mens de trakk liket ombord.

– Haien trakk seg unna og forsvant, og har ikke blitt sett siden, sier Jago til Radio New Zealand.

Les også: Fant 10.000 haifinner på hustaket

Han legger til at strendene i området vil holde stengt til fredag i tilfelle dyret overlevde kulene og venter i nærheten.

Det siste bekreftede dødsfallet som følge av haiangrep i landet var i 1976, ifølge Te Ara-leksikonet for New Zealand. Et dødsfall i 2009 tilskrives ofte haier, men etterforskere kunne ikke fastslå sikkert at offeret ikke druknet før haien gikk til angrep.

Les også: Filmet sjeldent haiangrep fra båten

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden