Åtteåringers trehytte revet – politikere vil endre reglene

Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen mener regler ikke skal hemme guttelek. Foto: NTB scanpix
Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen mener regler ikke skal hemme guttelek. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunens riving av en trehytte bygget av en guttegjeng, får politisk etterspill i Stavanger. – Vi må ikke rydde vekk barns lek og utfoldelse, sier Høyre-leder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guttegjengen i åtteårsalderen hadde, ifølge Stavanger Aftenblad, brukt to år på å bygge hytta i skogsområdet på Stokka i Stavanger. Etter at kommunen onsdag rev hytta foran øynene på guttene, reagerer John Peter Hernes (H), leder av Stavangers kommunalstyre for oppvekst, og Venstres gruppeleder Per A. Thorbjørnsen.

– Det gutta har gjort, å herje og spikre på og bygge ei hytte selv, er kjempebra. Det skal vi oppmuntre og respektere, sier Hernes.

– Det er nesten helt vilt at jenter og gutter ikke skal få leke rimelig fritt og bygge seg ei hytte i trærne, sier Thorbjørnsen.

Kommunen begrunnet rivingen med at det skal ha ligget søppel, bygningsmaterialer og spiker på bakken rundt hytta. Ifølge kommunen var hytta ulovlig satt opp i et friområde der vegetasjonen er vernet.

– Administrasjonen gjør sikkert bare jobben sin. Det er vi som folkevalgte som får ta vårt ansvar og endre reglene, slik at vi ikke «rydder vekk» barns lek og utfoldelse, sier Hernes.

Thorbjørnsen sier han ikke vil kritisere kommunen, fordi det er viktig at den følger reguleringsplanene.

– En annen ting er at den nok kunne ha håndtert saken på en noe mer vennligsinnet måte, sier Thorbjørnsen.