Raul Castro vil reformere Cubas økonomi

Cubas president Raul Castro vil ha en friere økonomi i landet, og oppfordrer flere private gründere til å starte egne bedrifter. Foto: Scanpix/Ap
Cubas president Raul Castro vil ha en friere økonomi i landet, og oppfordrer flere private gründere til å starte egne bedrifter. Foto: Scanpix/Ap

Raul Castro vil ha en friere økonomi på Cuba, men vil fortsatt at kommunistpartiet skal være sentralt i landets politikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Castro gjenvelges som president når Cubas nasjonalforsamling møtes søndag. Han gir uttrykk for å ville gjøre noe med landets dårlige økonomiske situasjon, men vil også at kommunistpartiet skal være det sentrale partiet i landet.

Raul har som mål for sin neste presidentperiode at landet får en friere økonomi og han vil oppfordre flere private gründere til å starte egne bedrifter. Samtidig legger han vekt på å opprettholde den cubanske statens sterke posisjon.

Les også: Blogger fikk forlate Cuba

Raul Castro er broren til Fidel Castro, som ga broren makten da helsen hans begynte å bli dårlig i 2008.

Også Raul har gitt uttrykk for at hans tid som president går mot slutten, og at den kommende perioden kan bli han siste.

– Jeg vil nå legge et grunnlag for de fremtidige lederne for vår nasjon, sier Raul til nyhetsbyrået AFP.

Under hans presidentperiode har enkelte ting endret seg for cubanere. De har nå lov til å eie en mobiltelefon og å bo på hoteller som tidligere var reservert for utlendinger. Han har også lovet å videreføre gratis helsevesen og utdanningssystem.