Cologna seiret foran to nordmenn

Martin Johnsrud Sundby tok sølv og Sjur Røthe bronse bak sveitseren Dario Cologna på 30 kilometer skiathlon i VM lørdag. Foto: AFP
Martin Johnsrud Sundby tok sølv og Sjur Røthe bronse bak sveitseren Dario Cologna på 30 kilometer skiathlon i VM lørdag. Foto: AFP

Martin Johnsrud tok sølv og Sjur Røthe bronse bak sveitseren Dario Cologna på 30 km skiathlon i VM lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et ekstremt jevnt løp var det Cologna som skaffet seg de nødvendige meterne og gikk inn til sitt første VM-gull. Han fikk hard kamp av tre nordmenn. Petter Northug satte inn spurten litt sent og ble nummer fire.

– Jeg er ikke fornøyd med 4.-plass, men som lag er vi veldig fornøyd med dagen. Det er artig at Martin og Sjur får det til. At Dario vant, var fortjent. Han har vært sterkest i hele år, sa Northug til NRK.

Løperne hadde vekslet på å dra, og ved skibytte etter 15 kilometer klassisk kom i overkant av 40 løpere samlet inn. Da var Eldar Rønning aller først, men Skogn-løperen var sjanseløs på skøytedelen.

Forsøkte rykk

Omtrent ti kilometer før mål fikk Sundby en gyllen mulighet til å stikke fra konkurrentene. Petter Northug stengte for resten av feltet da lagkameraten dro. Sundby holdt ledelsen en stund, men ble tatt igjen etter knappe fire kilometer.

– Det gikk sinnssykt treigt på klassisk-delen. Da jeg kom foran hadde jeg ingen plan og visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg måtte bare holde et jevnt tempo, sa Sundby, som naturlig nok var meget fornøyd med sølv.

– Dette var moro, slo han fast.

Jevnt om sølvet

De siste fem kilometerne ble det en jevn kamp om medaljene. Cologna og Røthe lå i tet, mens Sundby hang godt med til tross for sitt solo-forsøk. Heller ikke Northug eller Tord Asle Gjerdalen var uten sjanse.

Inn mot stadion så det ut til å bli gullkamp mellom Cologna og Maxim Vylegzjanin, men russeren fikk trøbbel. Dermed kunne også Northug suse forbi ham. Sundby slo Røthe med to tidels sekund i spurten om VM-sølvet.

– Det hadde nesten vært moro å dømme oss likt der. Jeg kan ikke skjønne at det var mange centimeterne som skiller, sa Sundby.

Selv om det var knalljevnt, var Sjur Røthe tilfreds med bronse.

– Jeg er veldig, veldig, veldig glad i dag. Nå er VM-målet nådd for meg, sa vossingen.

Tord Asle Gjerdalen endte på 12.-plass, mens Eldar Rønning ble nummer 33.

Personvernpolicy