Hilde best i kvalifiseringen

Tom Hide var aller best blant hopperne som måtte kvalifisere seg til den første VM-konkurransen i normalbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Tom Hide var aller best blant hopperne som måtte kvalifisere seg til den første VM-konkurransen i normalbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asker-hopperen Tom Hilde vant fredagens kvalifisering foran normalbakkerennet i ski-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilde fikk gode vindforhold og strakte seg til 103 meter. Det ga en poengsum på 121,3.

Nordmannen var en halvmeter foran japanske Taku Takeuchi, og ytterligere en halvmeter foran tredjemann Andreas Stjernen.

– Det er lurt å vise gode skihopp. Om vi havner på første eller 40.-plass i en kvalifisering har ikke så mye å si så lenge det du har gjort på kanten er bra, sa Hilde til NTB.

Les også: Sagen imponert over nivået

Han har litt utypisk seg selv denne sesongen levert mange bra treningshopp og derfor vært høyt oppe på resultatlistene.

– Noen av hoppene har vært bra, og jeg gleder meg til konkurransen i normalbakken, sa Hilde.

Han slo igjennom i 2008 ved å vinne to av verdenscuprennene i Predazzo. Derfor er den lille plassen i Val di Fiemme litt spesiell for askerhopperen.

– Det er spesielt sted for meg, men det er først når vi kommer opp i storbakken at det kommer til å vekke litt følelser, sa Hilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trygg Stjernen

Stjernen leverte også et godt hopp med 102,5 meter. I motsetning til Tom Hilde fikk Stjernen dårlig betalt i form av stilpoeng. NRK-ekspert Espen Bredesen var svært kritisk til at tre av dommerne trakk to poeng for trønderens hopp.

– Det er småting som kan rettes på, sa Stjernen, som har kommet seg gradvis med solid hopping i skiflygingen etter jul. I Oberstdorf for en uke siden besøkte han også seierspallen for første gang i sin internasjonale karriere.

– Jeg har fått med meg mye trygghet og fått bevist at det man driver med er godt nok, sa Stjernen.

Bardal sto over

Anders Jacobsen hoppet 96,5 meter med lavere fart enn hopperne som ble bedømt. Jacobsen er i likhet med Anders Bardal kvalifisert for normalbakkerennet på forhånd.

Bardal valgte å stå over kvalifiseringen, da han føler seg komfortabel med det han har prestert på trening.

– Jeg må gjøre noen små justeringer om det skal bli bra i konkurransen. Jeg må få rettet litt på stillingen i utkjøring på hoppet. Det blir en rotasjon der som blir litt feil, forklarte Jacobsen.