Barnehage evakuerte

En barnehage på Grünerløkka i Oslo evakuerte seg selv etter at en video på nettet viste at barnehagen ble bombet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 14.37 fikk politiet beskjed om at Waldemar barnehage hadde evakuert seg selv etter at de hadde oppdaget videoen, skriver Nettavisen.

Tidlig fredag kveld ble det kjent at årsaken til evakueringen skyldes en bombespøk fra Høyre-rådgiver Hans Kristian Thorbjørnsen, melder VG Nett.

Thorbjørnsen skal for noen dager siden ha lagt ut en video på Facebook som viser en virtuell bombing av barnehagen, som ligger i hans eget nabolag.

Thorbjørnsen jobber som kommunikasjonsrådgiver for Høyres stortingsrepresentanter, og er gift med Heidi Nordby Lunde, kjent som bloggeren Vampus, som i forrige uke ble nominert som nummer syv på Oslo Høyres stortingsliste for neste stortingsperiode.

Politiet beskriver hendelsen som ubetenksomt av Thorbjørnsen.

Beklager

Høyres kommunikasjonssjef, Sigbjørn Aanes, beklager overfor VG på vegne av rådgiveren som selv ikke har vært tilgjengelig for en kommentar:

– Dette var et forsøk på humor som slo helt feil og som gikk over streken. Vedkommende er svært lei seg og beklager det som har skjedd overfor foreldre, ansatte og ikke minst barna, skriver han i en tekstmelding til VG Nett.

I alt 65 barn og voksne ble fredag alle evakuert til et bygg i nærheten.

– Det som har skjedd er at en person har brukt applikasjonen «Action Movie» til å ta bilde av barnehagen, og så lagt til en effekt slik at det ser ut som barnehagen blir bombet, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til NTB.

– Ufarlig

– Vi har snakket med personen som la den ut, og vurderingen vår helt fra starten av har vært at dette var helt ufarlig, sier Pedersen.

Operasjonslederen sier folk må tenke seg litt om før de legger ut ting på nettet.

– Folk må tenke litt rundt det de gjør, for eksempel hvilke bygg de bruker. Selv om noe er laget for moro skyld, kan det fort skape frykt blant andre.

Personvernpolicy