Sagen imponert over nivået

Anette Sagen endte på en litt skuffende 7.-plass under åpningsrennet i ski-VM fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
Anette Sagen endte på en litt skuffende 7.-plass under åpningsrennet i ski-VM fredag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.

Anette Sagen tok bronse i sitt første VM, mens det fredag ble sjuendeplass for det norske medaljehåpet. Hun synes at nivået er blitt veldig mye bedre på noen få år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er blitt veldig mye tøffere. Vi hopper så veldig mye bedre enn i Liberec, sa Sagen.

Nivået i internasjonal kvinnehopping er blitt betydelig mye bedre, og flere nasjoner satser knallhardt. USA har vært et foregangsland og gir alt i mesterskap.

I Holmenkollen for to år siden ble det 22.-plass til Sagen. Til tross for en skikkelig forbedring siden den gang var hun langt fra fornøyd med fredagens sjuendeplass.

Langt bak

Sarah Henrikson og Sara Takanashi var i en klasse for seg og de eneste to hopperne som tok seg over 100 meter i begge omgangene.

Les også: Sagen vant i Schonach

Sagen endte over 40 poeng bak vinneren og har vært nærmere tidligere i vinter i verdenscupen. Hun har sågar slått dem i noen av rennene.

– Jeg er naturligvis litt skuffet, og avstanden fram er jo også stor. Sarah og Sara hopper jo umenneskelig bra, så det er bare å ta av seg hatten for det. Jeg er nok ikke like skuffet som jeg var etter Kollen. Jeg gjør mitt beste og hopper OK, men nå er det jo slik at nesten ikke er nok for å være best, sa Sagen.

Størst sjanse søndag

Hun blir en naturlig del av det norske laget til den blandede hoppkonkurransen søndag. Det er i den hun har størst sjanse for å ta et VM-gull.

Les også: Sagen jubler for Sotsji-OL

– Vi må vel si at dette er litt under pari. Verken Line eller Anette klarer å ta ut sitt beste, og da blir det fort slik det ble denne gangen. Selvfølgelig synd for Line at hun faller, mens Anette har vi sett ganske mye giftigere tidligere i vinter, så det spørs om viljen spilte henne et lite puss, sa landslagstrener Christian Meyer.

Det blir et tøff jobb å ta ut de to kvinnelige hopperne. Noe mer treningshopping blir det ikke.

– Vi må sette oss ned sammen med jentene og se hvem jeg velger, sa Meyer.