Ulykkessjåfør innrømmer at han sovnet

Totalt ni personer ble skadd da en buss veltet på E6 sør for Dombås. Foto: Gro Anita Myhren / Vigga / NTB scanpix
Totalt ni personer ble skadd da en buss veltet på E6 sør for Dombås. Foto: Gro Anita Myhren / Vigga / NTB scanpix

Sjåføren på bussen som kjørte av veien ved Dombås natt til fredag, har innrømmet overfor politiet at han sovnet bak rattet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer ble alvorlig skadd, mens sju ble lettere skadd.

– Buss-sjåføren er avhørt, og han innrømmer at han sovnet, sier politibetjent Jørn-Morten Sletta ved Lesja og Dovre lensmannskontor til NTB.

Sjåføren er fratatt førerkortet, men det er så langt ikke tatt ut noen siktelse.

– Det blir det opp til påtalemyndigheten å vurdere, sier Sletta, som tror dette neppe vil bli avgjort før helgen.

Sjåføren var selv blant dem som ble lettere skadd i ulykken og har fått behandling for mindre kuttskader, ifølge politibetjenten.

Fastklemt

To personer ble alvorlig skadd i ulykken, som skjedde på E6 sør for Dombås natt til fredag. 20 passasjerer og sjåføren satt i bussen, og til sammen ni personer ble skadd. Ulykken med bussen fra selskapet Lavprisekspressen skjedde like etter klokka 4.

Bussen var på vei nordover da den havnet utfor veien og veltet over på siden. En kvinne ble sittende fastklemt, og bussen måtte løftes opp for å få henne ut.

Ifølge Gudbrandsdal politidistrikt ble hun tatt ut av bussen klokka 5.45, altså halvannen time etter ulykken, og deretter fløyet til sykehuset på Lillehammer med luftambulanse. To personer ble i tillegg kjørt med ambulanse til sykehuset, mens én person ble kjørt til St. Olavs hospital i Trondheim.

Sykehuset Innlandet Lillehammer opplyser til NTB at en kvinne i 60-årene og en annen person ble alvorlig skadd, men at tilstanden deres er stabil.

De lettest skadde ble tatt hånd om på legesenteret på Dombås.

Våknet av skrik

Håkon Gussiås fra Molde lå og sov da bussen veltet. Han bråvåknet av skrik fra medpassasjerene, forteller han til NRK.

– Bussen kom utfor kanten på veien og skled ut i snøen hvor den havnet sidelengs, forteller Gussiås, som var på vei til Oppdal. Selv ble han ikke skadd.

– Det gikk bra med meg. Jeg brukte bilbelte, sier han.

Gussiås har ikke inntrykk av at bussen kjørte fort, for oppbremsingen var ikke voldsom.

Etter ulykken var veien var stengt i fem timer mellom Nord-Sel og Dombås.

Transport videre

Ordfører Bengt Fasteraune i Dovre forteller at passasjerene ble samlet på Dombås Hotell etter ulykken.

– Vi stiller staben til disposisjon når slike ting skjer, vi vet jo aldri omfanget av slike ulykker. Først oppretter vi et skadestedsmottak på legesenteret, så må vi ha et sted å sende dem videre til, det ble Dombås Hotell, sier han til lokalavisa Vigga.

Der fikk de frokost, og deretter ble det ordnet med alternativ transport og bagasjen ble hentet ut av den havarerte bussen.

Vil se på rutinene

Daglig leder i Lavprisekspressen, Kjell Knarbakk, forteller til NTB at busselskapet har brukt fredagen på å ta hånd om passasjerene og buss-sjåføren.

– Vi er veldig lei oss for å ha hatt en slik ulykke, og sjåføren vår er veldig opprørt, sier Knarbakk.

Sjåføren følges nå opp av busselskapets bedriftshelsetjeneste og verneombud.

Ifølge Knarbakk har Lavprisekspressen et eget team med sjåfører som kjører på nattetid. Selskapet avventer nå politiets etterforskning før de går videre med saken internt.

– Vi kommer til å se på alt i denne saken, for å se på hva vi kunne gjort bedre eller annerledes, sier Knarbakk, som ikke utelukker rutineendringer.

Personvernpolicy