Skal det være en diktatorsveis?

HEI SVEIS: Nordkoreanske kvinner kan velge mellom disse 18 frisyrene når de er hos frisøren for å klippe seg. Foto: David Guttenfelder (AP Photo)
HEI SVEIS: Nordkoreanske kvinner kan velge mellom disse 18 frisyrene når de er hos frisøren for å klippe seg. Foto: David Guttenfelder (AP Photo)

I Nord-Korea er det staten som bestemmer hvordan folket skal se ut på håret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det er ingen grunn til å fortvile, om det nordkoreanske folket kan stole på sine ledere. For i det minste har landets mannlige befolkning anledning til å velge mellom ti forskjellige frisyrer, mens kvinner kan boltre seg i hele 18 alternativer, melder The Daily Mail.

I landet som holdes i sjakk av én families diktatoriske grep, henger det nå to utvalgte plakater rundt i landets mange frisørsalonger: Én for kvinnefrisyrer, og én for herrefrisyrer.

Les også: Nevø stempler Nord-Koreas leder som diktator

Der kan befolkningen plukke en av de utvalgte frisyrene når de er hos frisøren for å klippe seg.

For noen år tilbake, i 2004-2005, lanserte den nordkoreanske staten et propaganda-program for å få befolkningen til å følge de statlige rådene. I den anledning ble det også sendt en TV-serie i fem deler, der det blant annet ble hevdet at hårlengden kunne påvirke intelligensen, ifølge BBC. Det kom også frem at håret fratok kroppen viktig og nødvendig næring, noe håret ville kreve for å kunne vokse.

Les også: Syndene som gir tynt hår

Kampen om statsgodkjente frisyrer fra regimets side har pågått i en årrekke.

Saken fortsetter under bildetHERRESVEIS: Menn i Nord-Korea som besøker en frisørsalong blir møtt av dette bildet på veggen, der de kan plukke ut en passende frisyre. Foto: David Guttenfelder (AP Photo)HERRESVEIS: Menn i Nord-Korea som besøker en frisørsalong blir møtt av dette bildet på veggen, der de kan plukke ut en passende frisyre. Foto: David Guttenfelder (AP Photo)

Les også:

Tvinger de ansatte til å klippe seg

Dette gjør vi feil når vi føner håret

For stygg til å jobbe i butikk?

Personvernpolicy