Ni skadd da buss kjørte av E6 sør for Dombås

DRAMATISK: 20 personer er involvert, og totalt ni personer er skadd, etter bussulykken sør for Dombås natt til fredag. (Foto: NTB scanpix)
DRAMATISK: 20 personer er involvert, og totalt ni personer er skadd, etter bussulykken sør for Dombås natt til fredag. (Foto: NTB scanpix)

En kvinne er fløyet til sykehus med helikopter etter at en buss kjørte av veien på E6 sør for Dombås. 20 personer er involvert, og totalt ni personer er skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken med bussen fra Lavprisekspressen skjedde like etter klokka 4 natt til fredag. Bussen var på vei nordover da den havnet utfor veien og veltet over på siden.

En kvinne ble sittende fastklemt, og bussen måtte løftes opp for å få henne ut.

– Ingen livstruende skadd

Ifølge Gudbrandsdal politidistrikt ble hun tatt ut av bussen klokka 5.45, altså halvannen time etter ulykken, og deretter fløyet til sykehus med luftambulanse.

Operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politidistrikt opplyser at til sammen ni personer er skadd. To personer er kjørt med ambulanse til sykehuset i Lillehammer, og én person er kjørt til St. Olavs hospital i Trondheim. Resten er blitt tatt hånd om på legesenteret på Dombås.

– Det er ingenting som tyder på at noen er livstruende skadd, sier Berg.

Våknet av skrik

Håkon Gussiås fra Molde lå og sov da bussen veltet. Han bråvåknet av skrik fra medpassasjerene.

– Jeg lå og sov og våknet av skrik. Bussen kom utfor kanten på vegen og skled ut i snøen hvor den havnet sidelengs, forteller Gussiås til NRK.

Heldigvis brukte han bilbelte, og slapp uskadd fra hendelsen. Han opplevde det ikke som at bussen kjørte for fort.

– Nei, det virket ikke slik. Bussen stoppet raskt.

Veien var ved 8-tiden fortsatt stengt fra Nord-Sel til Dombås som følge av ulykken. Det er satt i gang åstedsundersøkelser, og det vil trolig ta en stund før politiet kan si noe mer om årsaken til ulykken.

Statens vegvesen anbefalte fredag morgen omkjøring for personbiler via fylkesvei 497.

Transport videre

Ordfører Bengt Fasteraune i Dovre sier at passasjerene som er samlet på Dombås Hotell, etter forholdene har det bra.

– Vi stiller staben til disposisjon når slike ting skjer, vi vet jo aldri omfanget av slike ulykker. Først oppretter vi et skadestedsmottak, som er Dovre legesenter, så må vi ha et sted å sende dem videre til, det ble Dombås Hotell, sier han til lokalavisa Vigga.

De involverte har fått servert frokost, og det jobbes med å finne alternativ transport og å få bagasjen ut av den havarerte bussen.

– Vi jobber på spreng. Jeg har snakket med sjåføren, som selv er skadd, sier markedssjef Espen Hveem i Lavprisekspressen til NRK.