Bare nesten for Liverpool

Luis Suárez scoret to ganger, men 3-1-seier holdt ikke for Liverpool. Dermed tok Zenit St. Petersburg seg videre på bortemål. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix.

To mål av Luis Suárez ga Liverpool et håp, men 3-1 hjemme mot Zenit St. Petersburg var akkurat ikke nok til å sende rødtrøyene videre i europaligaen torsdag.

Liverpool hadde fortsatt over en halvtime igjen å spille da Suárez scoret vertenes tredje fulltreffer etter en frisparkperle. Ett mål til ville tatt Merseyside-klubben til åttedelsfinalen. I stedet sikret Zenit avansement på bortemålsregelen.

Det sto ikke på sjansene for Liverpool, som satte inn et voldsomt press. Den avgjørende scoringen kom imidlertid aldri for Brendan Rodgers' mannskap, som nå må konsentrere seg om å komme så høyt opp på Premier League-tabellen som mulig.

Hulk sendte de russiske gjestene i føringen etter 18 minutter. Brasilianeren utnyttet en fæl tabbe av Jamie Carragher, som sto for et svakt tilbakespill til keeper Pepe Reina.

Sett i ettertid var dette situasjonen som til slutt felte Liverpool i jakten på et comeback etter første oppgjør. Der vant Zenit 2-0.

Ti minutter senere utlignet Suárez, mens Joe Allen satte inn 2-1 like før pause.

Chelsea så ut til å gå mot ekstraomganger hjemme mot tsjekkiske Sparta Praha, men Eden Hazards overtidsmål til 1-1 sendte London-laget videre. David Lafata scoret for gjestene etter 17 minutter på Stamford Bridge.

I Tsjekkia stilte Napoli svært reservepreget og tapte 0-2 for Viktoria Plzen. Italienerne hadde åpenbart ikke troen etter 0-3 i hjemmekampen forrige uke.