100 hunder fra gård i Enebakk omplasseres

De 100 hundene ble funnet i forbindelse med en politiaksjon mot en gård i Flateby i Akershus. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix.
De 100 hundene ble funnet i forbindelse med en politiaksjon mot en gård i Flateby i Akershus. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix.

De rundt 100 chihuahua-hundene som ble funnet på en gård i Enebakk i Akershus nylig, omplasseres til midlertidige hjem. Hva som til slutt skjer med dem, er ennå ikke klart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynet overtok tilsyn og stell av hundene etter at politiet avdekket en stor cannabis-plantasje på gården i Flateby.

Til nå har de vært fordelt på tre hundepensjonater, men denne uken omplasseres de til midlertidige hjem slik at hvert enkelt dyr får tettere oppfølging, opplyser Mattilsynet.

Tilsynet har inngått avtaler med Foreningen for omplassering av dyr (FOD), Dyrebeskyttelsen og Society for the Prevention of Cruelty to Animals (SPCA) om den midlertidige løsningen.

Les også: Bekymring om hundehold avslørte cannabisfarm

En rekke personer har henvendt seg med ønske om å overta ansvaret for hunder, men det kan ikke skje uten at eieren samtykker, understreker distriktssjef Kirsti Ullsfoss i ved Mattilsynets distriktskontor for Indre Østfold og Follo.

En del av hundene har dårlig helse, blant annet øye- eller tannproblemer. Når tilsynet har samlet mer informasjon i saken, kommer avgjørelsen om eieren får beholde dem eller ikke. Det kan også ende med at vedkommende får noen av hundene tilbake.

– Vi ønsker å komme til beslutning i saken så raskt som mulig, men må samtidig sørge for å ha et godt grunnlag for vår konklusjon. Hundene er nå godt ivaretatt, og vi har den arbeidsro vi trenger for å jobbe videre med saken, sier distriktssjefen.

Personvernpolicy