Dømt til fengsel for anklager i Madeleine-saken

MYSTERIUM: Londonpolitiet har laget denne fremstillingen av hvordan Madeline McCann kan tenkes å se ut i dag. (Foto: Scanpix/AP)
MYSTERIUM: Londonpolitiet har laget denne fremstillingen av hvordan Madeline McCann kan tenkes å se ut i dag. (Foto: Scanpix/AP)

En britisk mann har i en årrekke anklaget Madeleine McCanns foreldre for å stå bak hennes død. Nå er han dømt til fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

65 år gamle Tony Bennett ble torsdag idømt tre måneders fengsel, i High Court i London, etter gjentatte anklager mot McCann-foreldrene.

– Jeg er sikker på at han hadde til hensikt å anklage dem for å ha forårsaket sin datters død, og dekke over hva de hadde gjort, sa dommeren, ifølge Sky News.

Bennett står ifølge BBC bak The Madeleine Foundation, som jobber for å finne ut hva som skjedde med Madeleine.

Dommeren mener 65-åringen ved 13 ulike anledninger har brutt en tidligere rettsavgjørelse om ikke å publisere anklager som linker Madeleines foreldre til jentas forsvinning.

– Lei meg

Dommeren skal videre ha gitt uttrykk for at Bennetts atferd anses som så alvorlig at det ikke var noen annen utvei enn å dømme ham til fengsel.

– Jeg er lei meg for lidelsene jeg har påført dem, og håper at vi nå kan sette strek for denne saken, sa Bennett etter han hadde fått dommen, ifølge BBC.

Clarence Mitchell, McCann-familiens talsmann, sier at de to foreldrene overhodet ikke ser på dommen som noen seier.

– I frykt for at Bennetts atferd skal gå utover søket etter deres datter, konkluderte de med at dette var siste utvei, sier Mitchell.

Les også: Finansmann: – Jeg så Madeleine

DNA-testet jente

Madeleine var nesten fire år da hun forsvant fra familiens ferieleilighet i Portugal, 3. mai 2007.

Siden den gang har saken fått enorm oppmerksomhet verden over. Samtidig har foreldrene nektet å gi opp håpet om en dag å finne datteren sin.

Sjansen for å finne Madeleine har økt, uttalte foreldreparet senest i mai i fjor.

Selv om saken ble avsluttet av portugisisk politi i 2008, fortsetter det å strømme inn tips fra personer som mener de har observert Madeleine i nyere tid.

Les også: Tester DNA fra jente som ligner Madeleine

Nylig ble en jente i New Zealand ble DNA-testet etter tips om at det kunne være Madeleine.

I forrige uke ble det konkludert med at det likevel ikke var Madeleine som var funnet.

Personvernpolicy