Svensk «snømann»: – Ville gå i hi

4En svensk 44-åring ble funnet i forkommen tilstand i denne nedsnødde bilen på en skogsvei utenfor Umeå i Sverige i februar i fjor.
4En svensk 44-åring ble funnet i forkommen tilstand i denne nedsnødde bilen på en skogsvei utenfor Umeå i Sverige i februar i fjor.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han skapte store avisoverskrifter over hele verden da han ble funnet etter to måneder i en innesnødd bil i Sverige. Nå har svensken forklart hvorfor han valgte «å gå i hi».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

44-åringen ble funnet i forkommen tilstand i den nedsnødde bilen på en skogsvei utenfor Umeå i Sverige i februar i fjor.

– Jeg ville gjøre som bjørnen og gå i hi, sa Peter til Aftonbladet torsdag. Han vil ikke oppgi etternavnet sitt.

I et intervju med den svenske avisen forteller han at det hele begynte med at han flyttet til Umeå på jakt etter jobb. Men han fant verken jobb eller bolig og måtte sove enten i telt eller hos bekjente. Etter hvert tok pengene slutt, samtidig nærmet julen seg.

– Jeg fikk det for meg at jeg skulle feire i skogen. Jeg ville ha ro, få fred, sier han.

Les også: Tragedie rammet nedsnødd svenske

Kaffe og røyk

En uke før jul i 2011 pakket han sovepose, noen klær og proviant. Så kjørte han til et skogholt utenfor byen og parkerte der. Han slo ned seteryggene, la på en madrass. Med primusen fikk han kokt vann og kaffe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var bekvemt, jeg hadde alt jeg trengte. Slapp folk som maste, sier han.

Ti dager etter kom et kraftig snøfall, og Peter forsto det ville bli vanskelig å flytte bilen. Han hadde ikke mer mat, men det var fortsatt sprit, kaffe og røyk igjen til enda noen dager.

– Jeg trivdes, det var som en egen hytte i skogen. Jeg hadde tenkt å reise derfra etter jul, men bestemte meg for å drite i alt og feire nyttår der også, sier han.

Lengter tilbake

Etter hvert ble det slutt på sigaretter også.

– Sultfølelsen går over. Problemet er kaffen og røyksuget.

Ettersom dagene og ukene gikk, mistet Peter følelsen av tid. Han overlevde ved å drikke smeltet snø.

Les også: Mann satt innesperret to måneder i nedsnødd bil

17. februar, to måneder etter at han parkerte bilen på skogsveien, ble han oppdaget av folk som var på scootertur og som varslet politiet.

Peter sier han fikk sjokk da han hørte hvilken dato det var og kunne ikke skjønne hvordan han hadde overlevd så lenge. Peter satt i alt 60 dager i bilen.

– Jeg angrer ingenting. Tvert imot lengter jeg tilbake. Det var en herlig tid.