Findus fjerner pytt i panne fra danske butikkhyller

Ferdigmatgiganten Findus er blant selskapene som er berørt av hestekjøttskandalen. Fortsatt blir store mengder umerket hestekjøtt oppdaget i matvarer på europeiske markeder. Foto: David Moir (Reuters)
Ferdigmatgiganten Findus er blant selskapene som er berørt av hestekjøttskandalen. Fortsatt blir store mengder umerket hestekjøtt oppdaget i matvarer på europeiske markeder. Foto: David Moir (Reuters)

Den svenske ferdigmatgiganten Findus trekker tilbake pytt i panne-retter fra danske butikker etter funn av hestekjøtt i produktene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Findus viser prøver av pytt i panne-rettene at de inneholder mellom én og tre prosent hestekjøtt, som ikke er merket på varedeklarasjonen.

– Bedrageriet med hestekjøtt som har rammet forbrukere over hele Europa, er meget alvorlig. Selv om alle våre leverandører har bekreftet at de ikke bruker hestekjøtt i sin produksjon, så må vi nå erkjenne at vi ikke lenger kan stole på noen. Derfor tester vi systematisk hele vårt produktsortiment, sier administrerende direktør Jari Latvanen i Findus Norden til Ritzau.

Les også: Hestekjøtt påvist i pastaretter fra Nestlé

Flere funn

Findus har så langt gjennomført 122 tester, og det er 1,4 kilos pytt i panne som har testet positivt for spor av hestekjøtt.

Fortsatt blir store mengder umerket hestekjøtt oppdaget i matvarer på europeiske markeder, og millioner av produkter er fjernet fra butikkhyllene de siste ukene. Skandalen har også nådd asiatiske markeder.

Torsdag ble en rekke kebabkjøttprodukter trukket fra det finske markedet etter at de viste seg å inneholde hestekjøtt, melder nyhetsbyrået FNB.

Les også: – Ble advart om farlig hestekjøtt i 2011

Lasagne

I Romania opplyste myndighetene torsdag at det er avdekket hestekjøtt i 100 kilo kjøtt som var merket som storfekjøtt, melder Reuters.

Samme dag ble Bulgaria siste europeiske land som bekreftet funn av store mengder hestekjøtt i lasagne merket med storfekjøtt. Ifølge landets matsikkerhetsmyndigheter inneholdt lasagnerettene 80 og 50 prosent hestekjøtt, melder AFP.

Ved siden av Findus er matvaregiganten Nestlé og den brasilianske kjøttprodusenten JBS sterkt involvert i skandalen.

Personvernpolicy