– Minst 31 drept i bombeangrep i Damaskus

Den kraftige eksplosjonen skjedde blant annet i nærheten av den russiske ambassaden i Damaskus, Syria. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
Den kraftige eksplosjonen skjedde blant annet i nærheten av den russiske ambassaden i Damaskus, Syria. Foto: AP Photo / NTB Scanpix

En kraftig bombe eksploderte i nærheten av det regjerende Baath-partiets kontorer i Syrias hovedstad Damaskus torsdag. Aktivister hevder flere titalls mennesker er blitt drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen var kraftig og rystet hele det sentrale Damaskus, forteller øyenvitner. Kraftig, svart røyk steg til himmels fra sentrum av byen, og alle veier og gater i området ble sperret av, sier en AFP-korrespondent.

Ifølge den statlige TV-kanalen Al-Ekhbariya eksploderte bomben, som blir omtalt som en terroraksjon, i Mazraa-distriktet i hovedstaden.

Flere mennesker er blitt drept, melder TV-kanalen, blant dem barn. Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights mener det er Baath-partiets bygg som ble rammet og at minst 31 mennesker har mistet livet i angrepet.

Også det statlige nyhetsbyrået SANA melder om mange omkomne og sårede. TV-bilder viser lik som ligger på bakken og brennende biler. Også mange bygg er blitt ødelagt i eksplosjonen.

I tillegg melder TV-kanalen ifølge AFP at det er blitt avfyrt to raketter mot hærens hovedkvarter i byen.

Personvernpolicy