Oslo-studenter selger sex

SELGER SEX. Til studentavisen Universitas forteller to studenter i Oslo at de prostituerer seg. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)
SELGER SEX. Til studentavisen Universitas forteller to studenter i Oslo at de prostituerer seg. (Foto: Heiko Junge/NTB scanpix)

Kan tjene over 10 000 kroner på to timer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det presise begrepet for min virksomhet er eskorte-tjeneste, en tjeneste som innebærer kjæresteopplevelser med menn som har behov for emosjonell stimuli, forteller «Frøken X».

Til studentavisen Universitas, sier en kvinnelig student ved Universitetet i Oslo at hun selger sex etter skoletid.

Hun forteller at hun lett kan tjene 10.000 kroner på 2-3 timer, og slipper dermed å ta opp studielån.

– Det er en populær tjeneste, og jeg har mange kunder. Det handler ikke alltid bare om rå sex. De fleste menn som kjøper tjenester av meg, er ute etter emosjonell intimitet, eller en person å dele hyggelige opplevelser med, forteller kvinnen.

Les også: Prostitusjonen i Oslo øker kraftig

Reiser rundt med kundene

Hun forteller at hun aldri har vært redd. Studenten møter bare menn hun tror hun kommer godt overens med. De kan møters for middag, eller hun kan være med på turer som partner for å gjøre turen mer eksotisk for kunden.

Studentavisen har også vært i kontakt med en 19 år gammel jente som forteller at hun prostituerer seg for å spare penger til studier. Den unge kvinnen forteller at hun annonserer på Norges mest kjent sted for salg av seksuelle tjenester på internett.

May-Len Skilbrei, forsker ved FAFO, mener å kunne anslå at studenter utgjør en liten andel av de prostituerte. Skilbrei sier til Universitas at hun har inntrykk av at de fleste som prostituerer seg i Oslo, er i midten av 20-årene.

Les også: Mer vold mot prostituerte i Oslo

– Ikke et stort problem

I 2011 ble det talt 7431 enkeltannonser på nett og 850 enkeltpersoner på gata i Oslo, ifølge Prosentrets årsrapport for 2011.

Leder for Prosentret, Bjørg Norli, mener prostitusjon blant studenter ikke er et voksene problem.

– Denne saken om studenter som selger sex ved siden av studiene, kommer opp med jevne mellomrom. Men det finnes ikke grunnlag for å si at dette er et stort problem, sier Norli.

Personvernpolicy