Advarer mot ny kortsvindel

IKKE SVAR PÅ DETTE: I e-posten blir du bedt om å trykke på en link som sender deg til et skjema der ulike opplysninger skal fylles inn.(Skjermdump)
IKKE SVAR PÅ DETTE: I e-posten blir du bedt om å trykke på en link som sender deg til et skjema der ulike opplysninger skal fylles inn.(Skjermdump)

En e-post som tilsynelatende skal være fra Visa og Mastercard forsøker å lure til seg kredittkortinformasjon fra nordmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svindlerne bak e-posten spiller freidig nok på VISA og Mastercard sitt reelle sikkerhetstiltak som er designet for nettopp å få bukt med svindel; «Verified by Visa og MasterCard SecureCode».

En lengre tekst i e-posten forespeiler mottakeren at han eller hun må lage sin egen sikkerhetskode for å få handlet på nettet.

Deretter blir mottakeren bedt om trykke på en link for å lage denne koden. Ved å gjøre dette blir du ledet til en side som ber deg oppgi blant annet fødselsnummer, kortnummer og kortets sikkerhetskode.

– Ville aldri skjedd

Dét må du ikke finne på å gjøre. Hovedregelen om å ikke oppgi personlige koder eller kontoinformasjon på slike sider gjelder fortsatt i høyeste grad.

– Informasjon som det her bes om ville aldri et kortselskap ha bedt om, sier Hilde Fredheim Høgberg, kommuniksjonssjef i Eurocard og Diners Club, til VG.

Høgberg oppfordrer personer som skulle være så uheldig å bli lurt om å ta kontakt med sin kortutsteder umiddelbart.

Les også: Historisk lavt nivå på kortsvindel i Norge

Én enkel regel

Trond Cornelius Brekke, i Visa Europe i Norge, mener det er én enkel regel norske kortbrukere bør kunne.

– Visa vil aldri, noensinne, kontakte en kortholder hverken på e-post eller på telefon å be om slik informasjon. Årsaken er at kortholderen ikke er kunde av Visa, men av banken som har utstedt kortet, forklarer han overfor avisa.

Les også: Svindlet kort for 374.000 kroner på åtte timer

Her er hele svindelteksten

Mottar du en e-post med teksten under, slett den, og i hvert fall IKKE trykk på linken nederst i teksten.

«Nå er det lettere å handle i butikker som er registrert MasterCard SecureCode og Verified by Visa. Verified by Visa og MasterCard SecureCode er innført som en sikkerhet standard av de to internasjonale kortet organisasjoner i samfunnet. Dette betyr at utbetalinger på samme måte uansett om du bruker Visa-kortet eller MasterCard.

Økt sikkerhet i flere og flere butikker Antallet nettbutikker som har vedtatt den nye standarden for sikkerhet øker stadig over hele verden. Shop ofte i utenlandsk internett business, vil du ofte bli bedt om å bruke en av disse to sikre betalingsmåter.

Opprett din koden nå ? eller neste gang du handler Før du kan handle i Internett-butikker, med Verified by Visa og SecureCode, må du enten lage dine koden her, eller neste gang du handler i en Internett-bedrift som bruker sikkerhetsstandard.

Lag din kode her: http://visaeurope.n2cCTK.jakb.lebtimnetz.de/nor/index.html?

Home Contact Us Site Index Accessibility Privacy © Copyright Visa Europe 2013»

Personvernpolicy