– Å føle seg som innvandrer i eget land er ikke artig

BEKLAGER. Leder av FpU Troms, Kristian Eilertsen, gikk tirsdag ut på twitter med en melding om innvandrere. Onsdag beklager han. Foto: Privat
BEKLAGER. Leder av FpU Troms, Kristian Eilertsen, gikk tirsdag ut på twitter med en melding om innvandrere. Onsdag beklager han. Foto: Privat

FpU-leder forlot fotballpub fordi det var for mange utlendinger

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag kveld forlot leder av FpU Troms, Kristian Eilertsen (18) fra Harstad, en fotballpub grunnet et høyt antall utlendinger.

Det skrev Eilertsen selv i en melding lagt ut på Twitter.

«Hele asylmottaket okkuperer Metzo i Harstad når det er fotballkamp. Å føle seg som innvandrer i eget land er ikke artig!», skrev politikeren etter å ha forlatt stedet.

Eilertsen har fått kraftig kritikk og en rekke personer har gitt den unge lederen det glatte lag.

Les også: FpU-politiker ønsket Marie Simonsen død

– Jeg var litt krass

Onsdag beklaget han utbruddet, og innrømmet at han gikk for langt.

– Jeg vedgår at jeg var litt krass og useriøs i tweeten, og vil nyansere det litt, sier Eilertsen til Nordlys.

Til Nordlys sier han at puben tradisjonelt sett er populær for nordmenn, men at det den kvelden bare var en håndfull nordmenn til stede. Eilertsen mener det er problematisk at innvandrere «holder seg til sine egne».

– Jeg har ikke forståelse for de som trekker rasismekortet. Det blir for useriøst. Dette er en debatt som vi må ta, sier han.

Les også: – Hovedregelen er at man ikke ligger nedover

– Mange av oss føler det sånn

Stortingsrepresentant for Troms Frp, Per Willy Amundsen, har rådet Eilertsen om å ikke legge seg flat, til tross for reaksjonene.

– Han uttrykker noe som mange av oss føler. Innvandringen i Norge har gått for langt. Om man er i bydelen Grønland i Oslo er flertallet av innvandrere en del av pakken, derfor er det få nordmenn som bosetter seg der. Men sånn forventer man ikke at det skal være i lille Harstad, forklarer Amundsen til Nordlys.

– Det bosettes 80 nye innvandrere i Harstad hvert år. I tillegg har man et asylmottak midt i byen. Det er klart at det er et problem, sier han og karakteriserer situasjonen i landet generelt som et eksperiment vi ikke vet konsekvensene av, sier han.

Personvernpolicy