Petter Northug: – Jeg er en outsider

Norges største skistjerne toner ned forventningene i forkant av ski-VM. - Håper jeg kan ta ett gull, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før VM-starten møtte en opplagt og humørfylt Petter Northug et samlet norsk pressekorps. Sammen med Marit Bjørgen er Northug Norges fremste medaljehåp, men selv ser ikke 27-åringen seg selv som favoritt.

– Jeg er en outsider i klassisk sprint. Det blir en tøff utfordring, men jeg håper jeg kan være i toppen på en god dag, sier Northug til det samlede pressekorpset.

Northug toner ned forventningene og spår at han kan få ett individuelt gull og seier i stafettene.

– Det er det jeg har satt som mål. Det er ikke enkelt å vinne langrenn i dag, og man er nødt til å være på hugget hele veien, sier Northug.

Les også: Northug slår tilbake mot svenskekongen

Sverige ikke fornøyd med sølv

Han tror VM-sprinten favoriserer allroundløperne fremfor spesialsprinterne.

– Her går det fort fra første runde. Det blir stor fart og tøff staking, sier Northug, og spår at morgendagens seierherre kommer fra enten Norge, Sverige eller Russland.

Han frykter likevel rivalen fra nabolandet før morgendagens åpningsøvelse i VM.

– Jeg er ganske sikker på at han ikke er fornøyd med sølv eller bronse, svarer Northug på spørsmål om svenskens medaljesjanser på sprinten.

– Jeg er ganske sikker på at jeg har muligheten til å ta Emil på et oppløp i staking i stor fart. Der en er mest redd for Emil er i den siste bakken der det er løping og diagonal - der er han kanskje den beste i verden. Sånne som meg og Kriukov er mer glad i oppløpet der det er stor fart.

Les også: Northug tror ikke på noen VM-konge

– Ikke som VM i Oslo

Petter Northug ble den store VM-kongen med tre gull i Oslo for to år siden.

– Ingenting blir det samme som i Oslo med premieseremoniene der. Men jeg husker godt bildene fra VM i 2003 her i Val di Fiemme. Dette er også et skisted med mye historie, og jeg er sikker på at det blir god stemning underveis.

På pressekonferansen uttalte Northug at han tror Sverige stikker av med fire gull.

– Jeg tror Sverige tar fire gull, sa Northug

– Hvor kommer gullene?

– Det blir ikke i hopping, i hvert fall, svarte Northug, og lo.

Personvernpolicy