Sigrid-siktet vil begjære seg løslatt

Den fengslede 37-åringen som er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne, vil på nytt nekte straffskyld etter siktelsen og begjære seg løslatt når varetekten går ut torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil derimot motsette seg ønsket om løslatelse og be Oslo tingrett varetektsfengsle mannen for åtte nye uker med brev- og besøksforbud.

– Etterforskningen står i vesentlig samme stilling som ved forrige fengslingsmøte, men beveger seg med god framdrift, sier politiadvokat Cecilie Gulnes til NTB.

37-åringen har sittet i varetekt med brev- og besøksforbud, hvorav de første tolv ukene i isolasjon med medieforbud, siden 6. september i fjor. Torsdag 24. januar ble han varetektsfengslet i fire nye uker, men politiet varsler altså påstand om det dobbelte, åtte uker, under fengslingsmøtet torsdag. Begrunnelsen for fengslingen er faren for bevisforspillelse.

– Vår klient ønsker å møte i retten under fengslingen. Han vil begjære seg løslatt, sier advokat Karen Forbrigd som forsvarer 37-åringen sammen med kollega John Christian Elden.

Forbrigd forteller at klienten ikke har latt seg avhøre etter at han i forrige måned ble tilbakeført til fengselet etter å ha vært til observasjon på Dikemark sykehus.

Politiet varsler at det vil bli lagt ned påstand om lukkede dører under fengslingsmøtet torsdag.

Personvernpolicy