Kvinne slipper fengsel etter oppdiktet bortføring

Nedre Telemark tingrett gir politiet kraftig kritikk i en sak mot en kvinne som erkjente en falsk bortføring av seg selv. De brukte tre år på å få saken for retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På tross av flere purringer fra den 37-årige kvinnens forsvarer ble saken fra 2008 liggende ferdig etterforsket hos politiet. I begynnelsen av februar falt dommen, hvor kvinnen slapp med et halvt års betinget fengsel, skriver VG.

Tingretten mener utsettelsen innebærer et menneskerettighetsbrudd, og at 37-åringen ble påført en ekstra belastning mens hun ventet på dom.

Ifølge dommen hevdet kvinnen at hun ble kjørt bort til et skogsområde hvor hun ble bundet fast og deretter utløste en voldsalarm. Samme dag ga hun en falsk forklaring om at tre gjerningsmenn sto bak, og at broren hennes hadde utlovet en dusør for å drepe henne.

Hun erkjente senere at både denne historien og to innbrudd i egen bolig var oppspinn.

Politiet har beklaget at det tok tre år å få saken for retten, og under rettssaken ble det lagt ned påstand om betinget fengsel i syv måneder. Retten nedjusterte til seks, med prøvetid på to år. Kvinnen fikk også bøter på 160.000 kroner.

Personvernpolicy