Pistorius: – Jeg elsket henne dypt

Friidrettsstjernen Oscar Pistorius (26) hevdet i en erklæring at han elsket Reeva Steenkamp (29) dypt og ikke hadde til hensikt å drepe kjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg kan ikke forstå hvordan jeg kan tiltales for drap, og særlig overlagt drap. Jeg hadde ikke til hensikt å drepe Reeva, het det i erklæringen som ble lest opp av Pistorius' forsvarsadvokat i retten tirsdag.

Tidligere på dagen kom det fram under kausjonshøringen at Pistorius skal ha satt på seg beinprotesene, gått sju meter mot en lukket baderomsdør og drept kjæresten med tre skudd.

Til sammen fire skudd skal ha blitt avfyrt mot kjæresten gjennom den lukkede baderomsdøren i luksushjemmet deres torsdag forrige uke. Tre av skuddene traff og drepte Reeva Steenkamp, opplyste aktor Gerrie Nel.

I erklæringen hevdet Pistorius at han oppbevarte en 9-millimeter pistol under sengen som følge av drapstrusler rettet mot ham tidligere.

Paret hadde vært kjærester siden november i fjor.

Les også: – Skjøt kjæresten gjennom badedøren

Ingen lit

Politiet fester ingen lit til Pistorius' forklaring om at han mistenkte vedkommende på badet for å være en innbruddstyv. Påtalemyndigheten mener drapet var overlagt og kaldblodig.

I erklæringen fra Pistorius het det at skuddene ble avfyrt mot baderomsdøren ettersom han trodde en inntrenger hadde klatret inn gjennom baderomsvinduet. Han skal så ha slått inn døra med en cricketkølle.

– Jeg er fullstendig knust over dødsfallet til min elskede Reeva. Intet er lengre unna sannheten enn at jeg planla å drepe min kjæreste. Reeva hadde kjøpt en valentinspresang til meg, vi var dypt forelsket og kunne ikke ha vært lykkeligere, hevdet idrettsstjernen i erklæringen.

Aktor Gerrie Nel sa innledningsvis at Pistorius har drept en uskyldig kvinne.

– Om jeg bevæpner meg selv, forflytter meg en distanse og dreper en person. Det er overlagt. Døren er lukket. Det fins ikke tvil. Jeg går sju meter, og jeg dreper. Motivet er: «Jeg vil drepe». Så enkelt er det, sa Gerrie Nel.

Les også: - Pistorius hadde revolveruhell i restaurant

I tårer

Oscar Pistorius ankom retten tirsdag iført sort jakke, blå skjorte og grått slips. Han så svært engstelig og medtatt ut. Tidlig i forhandlingene brøt «Blade Runner» sammen i gråt. Det samme skjedde i det første fengslingsmøtet sist fredag.

Kausjonsforhandlingene varer i to dager.

11 måneder gammel måtte Pistorius amputere begge beina under knærne som følge av at han ble født uten leggbein.

Under kallenavnet «Blade Runner» ble Pistorius førstemann med amputerte bein til å delta i OL på lik linje med funksjonsfriske. Med proteser av karbonfiber løp han i 2011 inn til VM-sølv på 4 x 400 meter stafett.

Steenkamp bisettes fra byen Port Elizabeth senere tirsdag.

Les også: Blodig balltre funnet hos Pistorius

Personvernpolicy