Diamanter for en kvart milliard stjålet i Brussel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ranere har stjålet diamanter verdt nærmere 280 millioner kroner fra flyplassen utenfor Brussel. Fire væpnede menn slo til da edelsteinene skulle lastes inn for transport til Sveits.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ranerne kjørte to biler gjennom gjerdet rundt flyplassen mandag kveld og overfalt en verditransport på en av rullebanene, meldte belgiske medier tirsdag. Ingen kom til skade i ranet, som var over på få minutter og som kan være ett av de største i sitt slag noensinne.

– Mennene var bevæpnet og maskerte, men det ble ikke avfyrt skudd og ingen kom til skade, sier en talskvinne for påtalemyndigheten i Brussel til nyhetsbyrået Reuters. En av de to bilene som ble brukt i ranet, ble senere funnet utbrent i nærheten av flyplassen.

Les også: Flest anmeldelser av vinningskriminalitet i Oslo

– Dette er ett av de største diamantranene i historien, opplyser en talskvinne for Antwerp World Diamond Centre i Antwerpen ifølge nyhetsbyrået AFP. Hun tilføyer at steinene som ble stjålet, er uslepne diamanter som skulle til Zürich i Sveits.

Letingen etter så mange som åtte personer som kan ha vært innblandet i ranet, pågikk tirsdag for fullt. Påtalemyndigheten i Brussel ville tirsdag formiddag verken bekrefte verdien av diamantene eller andre detaljer omkring ranet.

Les også: – Hjernene bak gullran kan være på frifot