Voldssiktet innrømmet feil sak

UNIKT TILFELLE: En mann ble i Jæren Tingrett frikjent for en forbrytelse som åpenbart var begått av en annen mann. Foto: Kent Skibstad (Scanpix)
UNIKT TILFELLE: En mann ble i Jæren Tingrett frikjent for en forbrytelse som åpenbart var begått av en annen mann. Foto: Kent Skibstad (Scanpix)

En 29-åring fra Ålgård har utvilsomt utøvet vold mot en mann i Sandnes. I retten viste det seg imidlertid at han hadde slått en annen mann enn fornærmede, på et annet sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier den erfarne forsvarsadvokaten Tor Inge Borgersen om den helt spesielle straffesaken i Jæren tingrett til Stavanger Aftenblad.

De to voldsepisodene fant sted i Sandnes sentrum klokken 2.50 natt til 29. oktober i fjor. En 29-åring fra Ålgård ble pågrepet etter at en annen mann var blitt slått i ansiktet med knyttet hånd slik at nesen knakk. Den pågrepne mannen innrømmet vold og ble tiltalt for legemsbeskadigelse.

Da 29-åringen møtte voldsoffer og vitner i Jæren tingrett i forrige uke, kjente de hverandre ikke igjen. Det kom også frem at de hadde ulik oppfatning om hvor volden fant sted.

Slik ble det klart at 29-åringen hadde innrømmet en annen gjerningsmanns legemsbeskadigelse.

Aktor frafalt tiltalen og retten frifant 29-åringen. Sandnes-politiet sitter igjen med én voldssak uten gjerningsmann og én voldssak uten offer.

Les også: Høyesterett opphever dommen mot Nerdrum

Personvernpolicy