Kjent venstreaktivist står frem som PST-informant

Venstreaktivisten og den tidligere realitydeltakeren Christian Høibø står i en NRK-dokumentar frem som spion blant venstreradikalere i Norge. – Han har vært viktig for oss, bekrefter PST.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

32-åringen har vært aktiv i blant annet Blitz-miljøet siden tidlig på 2000-tallet. I NRK Brennpunkt tirsdag kveld forteller han om sin rolle som informatør for Politiets sikkerhetstjeneste i 2003-2011, melder Dagbladet.

– Jeg har aldri møtt andre som gjør det jeg gjør. Det ville være ganske dumt i utgangspunktet, sier Høibø i dokumentaren. Operativ sjef Tore Risberget i PST bekrefter historien.

– Han har vært en som har gitt oss opplysninger, og som har vært viktig for oss. Ikke minst i forbindelse med store demonstrasjoner. Han har gitt oss god informasjon, sier han til avisa.

Høibø har vært aktiv som demonstrant, husokkupant, aksjonist og talsmann for de mest ytterliggående miljøene på venstresiden. Han deltok også for en del år tilbake i realityprogrammene Robinson og Fear Factor, og jobbet som frilansfotograf på nyhetshendelser.

Risberget sier at informasjonen hans har vært viktig for disponeringen av politiets ressursene i forkant av store demonstrasjoner, både i Norge og Europa, blant annet under klimatoppmøtet i København i 2009.

Personvernpolicy