Faremo: – Økt terrorfare i Norge

Det opprettes et eget kontraterrorsenter for PST og E-tjenesten. - Norske islamister utgjør den største trusselen, mener justisminister Grete Faremo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble det for første gang lagt fram en felles trusselvurderingen fra de norske sikkerhetstjenestene Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Etterretningstjenesten (E) og Nasonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

- Norske islamister utgjør den største trusselen, mente justisminister Grete Faremo.

PST-sjef Marie Benedicte Bjørndal mente det viktigste budskapet i dag var at man nå hadde en helhetlig tilnærming til sikkerhet.

Hun mente at de nasjonale ekstremistmiljøene i Norge hadde blitt svekket, men at enkeltpersoner uten direkte tilknytning til organiserte miljøer utgjør en «alvorlig og voksende utfordring».

– Terrortrusselen er her, den vil forbli her og det må vi lære oss å leve med, sa Bjørnland.

– Både PST og flere andre myndigheter gjør det vi kan for å redusere den. Vi kan gjøre mer, men vi kan aldri eliminere den, sa Bjørnland som understreket at det er viktig at vi ikke fortaper oss i frykten.

Det opprettes et felles kontraterrorsenter hvor ansatte fra både PST og E-tjenesten skal være aktive.

- Det er en økt terrorutfordring, fastlo justis- og beredskapsminister Grete Faremo (Ap) på mandagens pressekonferanse.

Hun fastslo at dette var «vedvarende» og «urovekkende».

Både Faremo og forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) understreket også at utenlandske etterretningstjenester hadde aktive agenter i Norge, og at det i tillegg var flere trusler innenfor cyber-området.

Personvernpolicy