– Pistorius hadde revolveruhell i restaurant

Den sørafrikanske idrettsutøveren Oscar Pistorius (t.h.) med sin avdøde kjæreste, Reeva Steenkam. Foto: NTB Scanpix
Den sørafrikanske idrettsutøveren Oscar Pistorius (t.h.) med sin avdøde kjæreste, Reeva Steenkam. Foto: NTB Scanpix

Oscar Pistorius holdt på å skyte en venn i en luksuriøs restaurant nylig da en revolver han så på gikk av ved et uhell, melder lokale medier mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden skjedde mindre enn en måned før at stjerneidrettsutøveren ble tiltalt for drap da modellkjæresten Reeva Steenkamp ble skutt og drept i deres hjem i morgentimene 15. februar.

Familien har på det sterkeste avvist at han drepte kjæresten med overlegg, og sprinteren skal møte i retten for en kausjonshøring tirsdag, melder AFP.

Pistorius skal ha sett på en venns revolver ved en restaurant i Johannesburg da skytevåpenet gikk av ved et uhell, sier Kevin Lerena til den afrikaansspråklige avisen Beeld.

Les også: Blodig balltre funnet hos Pistorius

– Det satte en støkk i meg, for kulen traff bakken få centimeter fra foten min, sier den profesjonelle bokseren til avisen. Han beskriver episoden som en «merkelig ulykke».

– Av en eller annen grunn hang den fast i buksen hans, sikringen ble skrudd av og et skudd avfyrt. Jeg vil ikke si han var uforsiktig. Han unnskyldte seg i flere dager etterpå.

– Revolveren tilhørte en av vennene hans... han ville kikke på den.

Restauranteieren hørte et høyt smell, men Oscar og vennene nektet for at noe hadde skjedd, sier han til avisen.

Les om «Blade Runner»-saken her.

Personvernpolicy