Vålerenga sikret seriemesterskapet i ishockey

Vålerenga ble søndag seriemester i ishockey etter å ha slått Rosenborg 2-1 i forlengning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vålerenga slo Rosenborg 2-1 borte etter forlengning og tok med det sitt 28. seriemesterskap søndag. Oslo-klubben er mester tre runder før slutt.

Med seieren står VIF med 96 poeng i eliteserien. Stavanger på annenplass banket Tønsberg 10-0 på bortebane, men kan ikke ta igjen tabelltoppen. Rogalendingene er ti poeng bak med tre kamper igjen å spille.

Vålerenga tok ledelsen i Trondheim etter snaut ti minutter. Sondre Olden sto for scoringen, mens Jens Karlsson vartet opp med assist.

Canadier ble helt

Tidlig i midtperioden utlignet Rasmus Juell for Rosenborg. Det ble ingen mål i tredje periode, og kampen måtte ut i forlengning. Der viste bortelaget seg sterkest da Tyler Donati ordnet 2-1 etter 47 sekunder.

Dermed ble canadieren den store helten som sikret Vålerenga seriemesterskapet.

Fortsatt er det kamp om plassene bak Oslo-laget på tabellen. Lørenskog på tredjeplass kan ta igjen Stavanger, som er tre poeng foran. Tabellplasseringen bestemmer veien inn i NM-sluttspillet.

Sluttspill-kamp

Lukas David og Martin Strandfeldt gjorde tre mål hver i Stavangers storseier i Tønsberg. Hjemmelaget er fortapt på sisteplassen og må ut i kvalifisering sammen med laget som ender nest sist.

I øyeblikket besitter Rosenborg den plassen, men er kun tre poeng bak Stjernen.

Storhamar vant 4-2 borte mot Lillehammer i søndagens Mjøsa-derby. Eirik Skadsdammen scoret det første målet. Han kom nylig tilbake etter hjernerystelsen han pådro seg i januar.

Storhamar-veteranen sto også for én assist på 3-2 og var tredje sist på 4-2. (©NTB)