Norsk utklassing i skiflyging

Norge vant søndagens lagkonkurranse i skiflyging. Anders Jacobsen tok flest poeng av alle. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix
Norge vant søndagens lagkonkurranse i skiflyging. Anders Jacobsen tok flest poeng av alle. Foto: Michaela Rehle / Reuters / NTB scanpix

Det ble en klar norsk lagseier i søndagens verdenscuprenn i skiflyging. Norge vant også FIS' laghoppuke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartetten Anders Jacobsen, Andreas Stjernen, Anders Bardal og Tom Hilde gjorde en mer enn solid jobb og sikret lagseieren med 47,8 poeng ned til Østerrike på annenplass. Slovenia fulgte ytterligere 5,7 poeng bak.

Sportssjef Clas Brede Bråthen var imponert over det de norske leverte i tyske Oberstdorf søndag.

– Dette var utklassing. Vi er blitt utklasset så mange ganger selv og vet godt at det ikke er noe særlig. Vi vant og har vært klart best gjennom hele vinteren. Dette er noe å være stolt av. Alle fire leverte opp mot sitt aller beste, sa Bråthen til NTB etter lagtriumfen.

Norge ledet også etter første omgang. Stjernen var best av de norske etter første hopp, mens Jacobsen sto for den høyeste poengsummen (206,4) i finalen sammen med slovenske Robert Kranjec.

Hyller Stjernen

Jacobsen hoppet først til 206 meter, mens han svevde ned til 212 meter i finaleomgangen. Hans bidrag ble totalt 407,6 poeng. Det var flest av alle utøvere.

Stjernen hoppet 211 meter i første omgang og fulgte deretter opp med 197,5 meter. Dagen før tok han sin første individuelle pallplass da han ble nummer to.

Bråthen synes 24-åringen taklet presset helt perfekt som siste mann ut i finaleomgangen.

– Stjernen gjorde to fantastiske hopp og var fremragende som vår ankermann. I vinter har vi fått fram flere hoppstjerner. Samtidig har vi tre solide og erfarne karer som er i stand til å prestere på høyeste nivå, sier Bråthen til NTB.

For Bardal ble det hopp på henholdsvis 209,5 og 198,5 meter. Hilde endte på 203,5 og 204 meter.

– Prestisjefullt

Før søndagens lagkonkurranse var det Slovenia som ledet FIS' laghoppuke med 44,8 poeng foran Norge. Strålende norsk laginnsats i skiflygingsbakken sørget for å vippe slovenerne ned fra førsteplassen med 8,7 poeng. Norge vant også i fjor.

– Det er moro å vinne noe så prestisjefullt. Det er så mange hopp som skal til i en hektisk periode og under mange ulike forhold, at det egentlig er tøffere enn hoppuken, mener Bråthen.

Tour-seieren ga også en pengepremie på 100.000 euro, som tilsvarer rundt 740.000 kroner. Ifølge Bardal er det ikke bestemt hvordan prispengene skal fordeles.

– Vi bestemmer fordelingen senere. Nå vil jeg dra til Val di Fiemme og kjempe om medaljer. Jeg har ikke vunnet en individuell VM-medalje og ønsker å gjøre noe med det, forteller Steinkjer-hopperen.

For de mannlige hopperne starter ski-VM med kvalifisering kommende fredag. (©NTB)

Personvernpolicy