Blodig balltre funnet hos Pistorius

BRUTALT: Drapet på Oscar Pistorius' kjæreste framstår stadig mer brutalt. Hodeskallen til Reeva Steenkamp har store skader.(Foto: Reuters / NTB scanpix)
BRUTALT: Drapet på Oscar Pistorius' kjæreste framstår stadig mer brutalt. Hodeskallen til Reeva Steenkamp har store skader.(Foto: Reuters / NTB scanpix)

Drapet på Oscar Pistorius' kjæreste framstår stadig mer brutalt. Hodeskallen til Reeva Steenkamp har store skader etter mulige slag med et cricket-balltre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avisen City Press henviser til en anonym politikilde som har kommet med slike opplysninger. – Det var mye blod på balltreet, sier kilden.

Politimannen vil ikke være kategorisk om hvordan balltreet ble brukt, men kraniet til avdøde skal nesten være smadret.

– Mistanken går mot at det første skuddet ble avfyrt på soverommet og at det traff henne i hoften. Hun løp så til baderommet, og der avfyrte han så ytterligere tre skudd, opplyser en annen politikilde til City Press.

Anabol-reaksjon?

Han sier videre at saken mot Pistorius er «stø som fjell» og hevder at løperen kan ha fått et såkalt «roid rage». Det er en tilstand av voldsom aggresjon etter inntak av anabole steroider.

En annen avis hevder at kjæresteparet startet en kraftig krangel et døgn før drapet. Da skal naboer ha anropt sikkerhetsvakter på grunn av bråk i Pistorius-huset.

Pistorius er siktet for drapet på modellkjæresten, men avviser at han har gjennomført handlingene.

Den beinamputerte friidrettsstjernen er foreløpig fengslet fram til tirsdag. Da skal retten ta stilling til om han kan løslates mot kausjon. Det er lite trolig at Pistorius slipper ut med det første.

Pistorius risikerer livstidsstraff dersom han kjennes skyldig for den svært brutale udåden.

Les også: Frykter for livet til Pistorius

Inntrenger

– Det er ingen tvil om at han reagerte på instinkt og skjøt fordi han trodde det var snakk om en inntrenger, sier faren Henke Pistorius til Sunday Telegraph.

Det tilbakeviser politiet, blant annet fordi Steenkamp hadde nattøy på seg da hun ble funnet.

Et stort apparat av advokater, rettseksperter og PR-rådgivere er allerede hyret inn av Pistorius-familien.

Personvernpolicy