Messi scoret mål nummer 300

Lionel Messi scoret sitt 300. mål for Barcelona i 2-1-seieren borte mot Granada lørdag. Foto: NTB scanpix

Fotballstjernen Lionel Messi scoret sitt 300. mål for Barcelona i 2-1-seieren borte mot Granada i spansk 1. divisjon lørdag.

Argentineren oppnådde milepælen med sin utligning til 1-1 fem minutter ut i annen omgang. Målet kom etter at Granada-keeper Toño bare klarte å bokse ut skuddet fra Cesc Fàbregas.

Messi ble også matchvinner da han litt over kvarteret før slutt la på til 2-1 etter et frispark. Han står dermed med 301 mål etter totalt 365 offisielle kamper for Barcelona. Fra før var Messi allerede tidenes mestscorende spiller for katalanerne

Lørdagens to fulltreffere gjorde også Messi til en enda mer soleklar toppscorer i spansk fotball. Etter 24 seriekamper er han bokført med utrolige 37 mål denne sesongen. Fotballmagikeren har i tillegg scoret i 14 oppgjør på rad i serien.

Hvilte spillere

Granada tok ledelsen i kampen ved Odion Ighalo i det 26. minutt. Vertene klarte å holde stillingen til pause, men det er så å si umulig å holde stand mot suverene Barcelona. Spesielt når gjestene har Messi på laget. Mot slutten kunne argentineren gjort hat trick, men denne gangen var Toño med på notene og reddet.

Les mer om fotball: Avspark.no

Seieren kunne fort bli større for gjestene. I annen omgang traff Pedro stolpen og fikk et mål korrekt annullert for offside.

Onsdag spiller Barcelona borte mot Milan til første kamp i mesterligaens åttedelsfinale. Med den kampen for øyet startet Xavi, David Villa, Carles Puyol og Andrés Iniesta på benken lørdag.

Barcelona topper tabellen med 15 poeng ned til serietoer Atlético Madrid. Sistnevnte har én kamp mindre spilt.

Seier for Málaga

Tidligere lørdag sikret Javier Saviola 1-0 og en viktig seier for Málaga hjemme mot Athletic Bilbao. Trepoengeren gjør at klubben fra den sørspanske kysten fortsatt har et forsprang i kampen om fjerdeplassen.

Getafe slo nedrykkstruede Celta 3-1 på eget gress. Vadim Demidov spilte hele kampen for gjestene. (©NTB)