Serena Williams til finalen

Serena Williams gjorde kort prosess mot Maria Sjarapova i lørdagens semifinale i Qatar Open. Foto: Al-Assaad / Reuters / NTB scanpix
Serena Williams gjorde kort prosess mot Maria Sjarapova i lørdagens semifinale i Qatar Open. Foto: Al-Assaad / Reuters / NTB scanpix

Tennisstjernen Serena Williams troner igjen øverst på verdensrankingen. Lørdag viste amerikaneren hvorfor ved å knuse Maria Sjarapova og sikre finalebillett i Qatar Open.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen før ble det klart at Williams igjen er verdensener, som den eldste kvinnelige tennisspiller noensinne. Det blir først offisielt mandag, men i lørdagens semifinale viste 31-åringen seg posisjonen verdig.

Spektakulær slagkraft sørget for en klar seier over Sjarapova med settsifrene 6-3, 6-2. Williams har slitt med vond rygg, ankelskade og forkjølelse den siste tiden, men det var det få tegn til i Doha.

– Dette var den vanskeligste kampen her, og jeg må spille bedre i finalen. Maria spiller alltid godt og jevnt, så jeg måtte prøve å klare det samme, sa Williams etter seieren.

For Sjarapova var tapet hennes første i Qatar Open. Russeren har gått helt til topps de to andre gangene hun har deltatt.

I finalen venter Australian Open-vinner Viktoria Azarenka. Hviterusseren er alene om å være ubeseiret i 2013 (13 kamper). Hun vant 6-3, 6-3 mot polske Agnieszka Radwanska. Azarenka jakter sin annen turneringsseier på rad.

– Jeg har vokst litt og blitt mer erfaren. Jeg elsker å spille i Doha. Det føles som et hjem, og jeg er glad for å være i finalen igjen, sa Azarenka. (©NTB)

Personvernpolicy