Tungt for topplagene

Arsenals Gervinho sliter med å skjønne hvordan de kunne tape lørdagens cup-kamp mot Blackburn fra divisjonen under. Foto: NTB scanpix
Arsenals Gervinho sliter med å skjønne hvordan de kunne tape lørdagens cup-kamp mot Blackburn fra divisjonen under. Foto: NTB scanpix

Arsenal tapte lørdagens cup-kamp på hjemmebane, mens Everton må ut i omkamp mot Oldham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Morten Gamst Pedersen bidro til Blackburns overraskende 1-0-seier borte mot Arsenal i FA-cupens 5. runde lørdag.

Colin Kazim-Richards scoret kampens eneste mål på en retur fra Wojciech Szczesny etter 72 minutters spill. Arsenals polske keeper klarte ikke å holde skuddet fra svenske Martin Olsson. Kazim-Richards satte inn 1-0 via stolpen.

Scoringen kom helt mot spillets gang. Arsenal var det klart førende laget og skapte flest sjanser mot gjestene som til daglig spiller i mesterskapsserien. I sluttminuttene presset vertene febrilsk for minst å sikre omkamp, men Blackburn ryddet unna.

Fire minutter på overtid kom Arsenal til en dobbeltsjanse. Olivier Giroud skjøt hardt på mål, men Scott Dann fikk stoppet ballen. På returen satte Mikel Arteta ballen like til side for mål.

Arsène Wenger lot spillere som Jack Wilshere, Santi Cazorla og Theo Walcott starte på benken. Det straffet seg. Trioen kom utpå samtidig rett før Blackburn tok ledelsen.

– Vi brydde oss ikke med å se på førsteelleveren til Arsenal. De ville uansett ha elleve klassespillere på banen. Byttene gjorde dem enda sterkere, men heldigvis holdt vi ut, sa Dann til BBC etter kampen.

Titteltørke

For første gang under Wengers ledelse tapte «Gunners» en FA-cupkamp mot et lag utenfor Premier League.

– Jeg har vanskeligheter med å forstå hvordan vi kunne tape. Blackburn hadde ett skudd på mål, men forsvarte seg bra. Dette er en kamp du taper hvis du gjør feil. Det skjedde i dag, sa Wenger skuffet.

Arsenal skal få det svært tøft med å få slutt på titteltørken etter åtte år uten en eneste triumf. Mesterligaen står igjen, men få levner Wengers lag sjansen der. Tirsdag venter formsterke Bayern München til første kamp i åttedelsfinalen hjemme i London.

– Vi trenger ikke å tenke på at det har gått åtte år. Spillerne som spilte i dag var ikke i laget for åtte sesonger siden. Vi må tenke på neste kamp, forklarte Wenger.

Omkamp for Everton

I kveldskampen utlignet Oldham til 2-2 på overtid hjemme mot Everton. I likhet med byrival Liverpool i forrige runde, fikk gjestene det tøft i Oldham.

Jordan Obita ga vertene ledelsen etter 13 minutter, men det tok ikke lang tid før Victor Anichebe gjorde 1-1. Oldham var fullt på høyde med David Moyes' lag og hadde stolpetreff under minuttet etter Evertons utligning.

I det 48. minutt sendte Phil Jagielka bortelaget i føringen. Oldham trykket og trykket for 2-2 gjennom hele annen omgang, men først på overtid sikret Mathieu Smith en verdifull omkamp.

Milwall hadde få problemer med å slå ut Luton og vant 3-0. Dermed er cupeventyret over for nivå fem-laget som på veien slo ut Wolverhampton (utløste sparkingen av Ståle Solbakken) og Norwich.

Slutt ble det også for Milton Keynes Dons. Forrige runde danket klubben ut Queens Park Rangers, men lørdag ble Barnsley for sterke og vant 3-1 på bortebane. (©NTB)

Les også referat hos Avspark.no


Personvernpolicy