Løslater 27-åring i trusselsaken mot Stortinget

FRI: Det er mannen markert med rød ring som skal ha vært den siktede i saken. Her fra en demonstrasjon mot islam som Norwegian Defence League sto bak. (Foto: NTB scanpix)
FRI: Det er mannen markert med rød ring som skal ha vært den siktede i saken. Her fra en demonstrasjon mot islam som Norwegian Defence League sto bak. (Foto: NTB scanpix)

Den 27 år gamle mannen som ble siktet etter angivelige trusler mot Stortinget, blir løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den trusselsiktede mannen som tirsdag kveld utløste bevæpnet vakthold i et stort område rundt Stortinget blir frigitt av politiet, ifølge Kristin Lunde, som er sekretæren til Tor Kjærvik.

Kjærvik er advokaten til trusselsiktede i denne saken.

– Han blir løslatt. Jeg snakket med arresten i 12-tiden og jeg kan bekrefte at han blir frigitt, sier Lunde til Dagbladet.

Les også: Hevdet trusler var fylleprat

- Fantastiske nyheter

Mannen har sittet i avhør med PST og politiet siden onsdag. Kjæresten til siktede er lettet over nyheten.

– Det var fantastiske nyheter. Det blir deilig å få gutten min hjem. Nå er jeg virkelig lettet, sier hun til avisa.

27-åringen var i besittelse av en vest, et gassvåpen og en stor bag full av klær da han ble pågrepet i en leilighet 11.52 onsdag.

Politiet opplyste samme dag at han er kjent for dem fra tidligere forhold.

Les også: Trussel-mistekt kjent for politiet fra før

Storstilt aksjon

De angivelige truslene 27-åringen skal ha kommet med natt til onsdag utløste en massiv politiaksjon i og rundt Oslo sentrum.

Stortinget ble omringet av bevæpnet politi, samtidig som store styrker rykket ut til flere ulike leiligheter i Oslo-området på jakt etter personen bak truslene.

Blant annet ble 41 beboere, inkludert flere barn, evakuert midt på natten under politiaksjonen på Bergkrystallen i Oslo.

– Det var skremmende og ubehagelig, fortalte en av beboerne.

Les også: Evakuerte gråt og måtte hysje på barna

Rot på Stortinget

Da stortingsrepresentantene kom på jobb onsdag morgen ble flere av dem overrasket over det massive politioppbudet. Det viste seg at Stortinget ikke hadde informert om hendelsene i løpet av natten.

- Det kom ingen meldinger, anrop eller eposter i natt. Intet, fortalte Kambe til ABC Nyheter som også la til at han fant det hele «sjeldent talentløst av Stortinget».

Stortingsdirektør Ida Børresen beklaget kort tid etter dette, via ABC Nyheter, per e-post.

– Informasjon fra Stortingets administrasjon til representanter og ansatte om nattens bombetrussel var ikke god nok. Dette beklager jeg. Vi er i ferd med å styrke våre beredskapsrutiner, deriblant også rutiner for informasjon.

Saken blir utvidet...

Personvernpolicy